Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Π. Ρήγας: "Όλα στον πάγκο των προσφορών. Πάρε κόσμε"

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ
Βουλευτής Ν. Κυκλάδων - ΠΑΣΟΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 26/06/2009

Συνεχίζεται το καταγέλαστο γαϊτανάκι
του «κατόπιν ενεργειών μου» από
τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας
στις Κυκλάδες

«Μία σου και μία μου» το πηγαίνουν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, συναγωνιζόμενοι μεταξύ τους για το ποιος θα ανακοινώσει πρώτος τα «δωράκια» που προτίθεται να κάνει η... καλή Κυβέρνηση Καραμανλή στα νησιά μας. Επέκταση της αφαλάτωσης στην Τήνο ανακοινώνει ο ένας Βουλευτής, συνέχιση και ολοκλήρωση του γυμναστηρίου στο ίδιο νησί ανακοινώνει ο άλλος. Ο ένας έχει κολλητό του τον Υφυπουργό αλλά ο άλλος είναι προστατευόμενος του Υπουργού και επομένως έχει μεγαλύτερο μέσον.
Και να τα στάδια και να τα γυμναστήρια και να τα φράγματα και να τα αεροδρόμια και να τα νοσοκομεία και να τα λιμάνια. Όλα στον πάγκο των προσφορών. Πάρε κόσμε.
Τα βλέπουν και τα ακούν όλα αυτά οι Κυκλαδίτες και εξοργίζονται και θλίβονται με τον ευτελισμό των θεσμών και την αναβίωση όλων εκείνων των παλαιοκομματικών και καταδικασμένων στην συνείδηση του λαού πρακτικών που μετέρχονται τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Κυριευμένα από την ανασφάλεια της προσωπικής πολιτικής τους επιβίωσης τα γαλάζια στελέχη υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών, περιφρονούν την αυτοδιοίκηση, αγνοούν επιδεικτικά παγιωμένες θεσμικές διαδικασίες, υποβαθμίζουν τον θεσμικό ρόλο του βουλευτή και συμβάλουν στην περαιτέρω απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών.
Το χαστούκι των Ευρωεκλογών και η επερχόμενη συντριβή στις εθνικές εκλογές έχει σημάνει διάλυση στην Νέα Δημοκρατία και η λογική του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» είναι πλέον κυρίαρχη στην συμπεριφορά των στελεχών της.
Δεν διστάζουν επομένως να υποσχεθούν τα πάντα σε όλους όπως έκαναν και πριν από τις εκλογές του 2004. Τότε ξεγέλασαν τον Ελληνικό λαό και του άρπαξαν την ψήφο του. Σήμερα όμως έχουν παρελθόν. Τα έξι σχεδόν χρόνια της Κυβερνητικής τους θητείας αποκάλυψαν το μέγεθος της ανικανότητας και της υποκρισίας τους.
Σήμερα κανείς δεν τους πιστεύει. Ο «καταλληλότερος» κος Καραμανλής έχει αποδεχθεί άβουλος, μοιραίος, αναποτελεσματικός και καταστροφικός για την χώρα.
Η «Νέα Δημοκρατία» απέδειξε με την πολιτική της ότι ήταν και παραμένει αυταρχική, φαύλη, και αντιλαϊκή. Εκφραστής πάντα των ίδιων συμφερόντων, φορέας των ίδιων πολιτικών, πρακτικών και αντιλήψεων με αυτές που εξέφραζε διαχρονικά η δεξιά στην πατρίδα μας.
Επομένως, ότι και να υπόσχονται σήμερα οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν γίνονται πιστευτοί από τους Κυκλαδίτες.
Η ώρα της αλλαγής στην διακυβέρνηση της χώρας πλησιάζει. Σε λίγους μήνες η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι πλέον κυβέρνηση. Εν γνώσει τους λοιπόν τα γαλάζια στελέχη εξαπατούν τους Κυκλαδίτες υποσχόμενοι έργα, ενώ τα Δημόσια Ταμεία είναι άδεια, ο προϋπολογισμός έχει ουσιαστικά ακυρωθεί και η λιτότητα στις δημόσιες επενδύσεις γίνεται πιο σκληρή για το 2010. Τα ψέματα δεν σώζουν ούτε την Νέα Δημοκρατία, ούτε τα στελέχη της.
Ο λαός έχει πάρει την απόφαση του. Απαιτεί αλλαγή πολιτικής, ειλικρίνεια και συνέπεια από τα κόμματα και τους πολιτικούς. Υπεύθυνες, συγκεκριμένες και ρεαλιστικές απαντήσεις στα προβλήματα του. Τα Υπουργικά δωράκια και τα βουλευτικά ρουσφετάκια δεν απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες και στις απαιτήσεις των νησιών μας. Οι Κυκλαδίτες απαιτούν ειδικές νησιωτικές πολιτικές, με όραμα και σχέδιο για το μέλλον.
Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται να απαντήσει θετικά σε αυτή την πρόκληση. Με επεξεργασμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα και με συγκεκριμένες νησιωτικές πολιτικές είναι έτοιμο να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας σε μια περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της πατρίδας μας.
Ο Λαός θα δώσει σύντομα την λύση και την εντολή.

ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Βουλευτής Κυκλάδων - ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: