Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Οι Νέοι Αγρότες και στις Κυκλάδες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31-5-2009

Σε συνάντηση-συζήτηση για το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΝΑ Ηλείας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Θόδωρος Βασιλόπουλος στην Σίφνο, στις 23 Μαΐου 2009.
Ανάμεσα από τα όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση επισημαίνουμε:
Το σημαντικό χαρακτηριστικό μας είναι ότι οι σημερινές νέες και νέοι αγρότες βρισκόμαστε στον χώρο μας από επιλογή. Εμείς το επιλέξαμε. Δεν είναι όπως παλαιότερα, όταν οι περισσότεροι αγρότες βρισκόντουσαν στο επάγγελμα από ανάγκη. Και μην ξεχνάμε ότι τα αγροτικά επαγγέλματα είναι: ΓΕΩΡΓΟΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ, ΨΑΡΑΣ, ΔΑΣΕΡΓΑΤΗΣ και συμπληρωματικά ΑΓΡΟΞΕΝΟΔΟΧΟΣ.
Μια πάρα πολύ σημαντική παράμετρος για στα αγροτικά επαγγέλματα είναι ότι ο χώρος ΔΟΥΛΕΙΑΣ και ο χώρος οικογενειακής ΖΩΗΣ συμπίπτουν. Για εμάς η δουλειά και η οικογένεια είναι μαζί. Για εμάς η δουλειά μας είναι η ζωή μας. Και όταν κάποιοι μιλάνε για την δουλειά μας, για την αλιεία, για την κτηνοτροφία, για την αγγειοπλαστική, για τον αγροτουρισμό κλπ, δεν μπορούν να μιλούν, έτσι αδιάφορα για μια κάποια εργασία, σαν οικονομική μόνο διάσταση. Και δεν θέλουμε να αφήσουμε σε κανένα την ζωή μας. Θέλουμε να πάρουμε τις τύχες των αγροτικών επαγγελμάτων μας στα χέρια μας. Θέλουμε να έχουμε τις τύχες της ζωής μας στα χέρια μας. Πρέπει να αυτοοργανωθούμε, από κάτω, για να μην αφήσουμε χώρο στους κάθε λογής αυτόκλητους «σωτήρες» να μας «σώνουν», κάθε φορά, από τα ασφαλή αστικά τους γραφεία.
Σήμερα που αποδεδειγμένα έχει αποτύχει ο απόλυτος κεντρικός κρατικός σχεδιασμός, Σήμερα που ζούμε την αποτυχία της άκρατης επικράτησης της αγοράς (φαινόμενο της οποίας είναι και η χρηματιστηριακή κρίση), Σήμερα όλοι προσβλέπουν στον ΤΡΙΤΟ τομέα της σύγχρονης πραγματικότητας, στην κοινωνία των πολιτών, στις οργανώσεις των ενεργών πολιτών, στις Μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Σήμερα έχουμε τα εργαλεία να εξασφαλίσουμε τον συντονισμό των ενεργειών μας, ώστε να δημιουργούμε αισθητά αποτελέσματα τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο, ακόμα και σε παγκόσμιο.
Σήμερα εμείς οι Νέοι Αγρότες έχουμε την θεσμική αναγνώριση της Ελληνικής Βουλής (νόμος 3147/2003) για τον διακριτό ρόλο μας και την αναγνώριση του έντονου ενδιαφέροντος μας για το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον της αγροτικής μας κοινωνίας.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας οργανώνει φέτος το 16ο Πανελλ. Συνέδριο Νέων Αγροτών, στην Αρχ.Ολυμπία, 3-6 Σεπ 2009, με θέμα «ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, φυσικό, οικονομικό, τεχνολογικό, πολιτιστικό, κοινωνικό». Σας περιμένουμε να γνωριστούμε, να γίνουμε φίλοι, να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να συζητήσουμε, να επιλέξουμε προτάσεις, να αποφασίσουμε για δράση.
Σαν αποτέλεσμα της συνάντησης επιλέχθηκε ομάδα για την σύσταση Ένωσης Νέων Αγροτών Κυκλάδων, που αποτελείται από τους: Ατσόνιο Άγγελο (6984176767), Ατσόνιου Γεωργία (22840 33463), Γεωργούλη Ευάγγελο (6973224931), Κόμη Άρη (228403345), Μαστρόκαλο Γιάννη (6945220637), Σταυριανό Γιώργο, ΤρούλοςΓιώργο, Τσόχου Κωνσταντία (22840 31126), Φαρσάλο Στρατή (2284031464) & Φρατζέσκο Γεωργούλη, για να έλθουν σε επαφή όλοι οι Νέοι Αγρότες Κυκλάδων.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια: