Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης

Πάρος, 02/06/2009
Αρ. Πρωτ. 303

Πολιτιστικός Σύλλογος Πάρου "Αρχίλοχος

Δελτίο τύπου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης που έγιναν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρχίλοχο» και την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΚΚΑΑ)στο ξενοδοχείο Swiss Home.
Ο αρχικός στόχος να υπάρχουν σε όλο το νησί πολίτες που να μπορούν να παρέχουν πιστοποιημένα βοήθεια στη βασική υποστήριξη της ζωής πραγματοποιήθηκε. Οι 54 συμμετέχοντες επαγγελματίες υγείας, μέλη της ομάδας διάσωσης, εκπαιδευτικοί, προπονητές και άλλοι συμπολίτες μας προέρχονταν από όλες τις περιοχές του νησιού.
Ο στόχος μας σε δεύτερο επίπεδο ήταν να υπάρξει στο νησί μια ομάδα πολιτών που ακολουθώντας την διαδικασία που προβλέπει το ΦΕΚ 219/22/2/07, να μπορούν οι ίδιοι να γίνουν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ανάλογων σεμιναρίων με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή η Πάρος θα γίνει ανεξάρτητη στο θέμα της εκπαίδευσης στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Και σε σχέση με αυτό τον στόχο είχαμε θετική εξέλιξη, καθώς 15 άτομα από τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο προτάθηκαν για το σεμινάριο των εκπαιδευτών (απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετέχει κάποιος σε σεμινάριο εκπαιδευτών).
Ο πολιτιστικός σύλλογος «Αρχίλοχος» ευχαριστεί θερμά το Λιμεναρχείο Πάρου, την Blue Star Ferries, τον Εμπορικό Σύλλογο Πάρου και την κρεπερί «le bistrot», για τη υποστήριξη που μας παρείχαν στο θέμα της μετακίνησης και της φιλοξενίας των εκπαιδευτών. Επίσης τους Άννα και Μάρκο Πολυκανδριώτη για την παραχώρηση των χώρων του ξενοδοχείου Swiss Home για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου. Με την βοήθεια και των παραπάνω προσώπων, φορέων και επιχειρήσεων ο πολιτιστικός σύλλογος «Αρχίλοχος» μπόρεσε να ανταποκριθεί στο κόστος της μιας σημαντικής για το νησί διοργάνωσης, καθώς η συνδρομή στο σεμινάριο αφορούσε την πάγια συνδρομή που παίρνει η ΕΚΚΑΑ για τα ανάλογα σεμινάρια που διοργανώνει στην έδρα της στην Αθήνα.

Για το Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: