Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

"Μεγάλο παράπονο και απορία..."

Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων
Αθήνα 4-6-2009

Προς:
Πρόεδρο Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης
κ. Χρήστο Παναγόπουλο

κ. Πρόεδρε
Σας μεταφέρουμε το μεγάλο παράπονο και απορία των Παριανών της άρου και της διασποράς σχετικά με την προβολή από την Κρατική Τηλεόραση και Ραδιοφωνία του εορτασμού της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στις 15 Αυγούστου κάθε χρόνο.
Το παράπονο και η απορία μας οφείλονται στο γεγονός ότι ενώ προβάλλονται κατά κόρον οι εκδηλώσεις άλλων ναών που δεν εορτάζουν την ημέρα της 15ης Αυγούστου (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), η κάλυψη της Πανήγυρης του προσκυνήματος της Εκατονταπυλιανής της Πάρου, που εορτάζει στις 15 Αυγούστου (Κοίμηση της Θεοτόκου) είναι πενιχρή έως ανύπαρκτη και κατά την παραμονή αλλά και την ημέρα της εορτής της. Νοιώθουμε ότι προσβάλλεται ο ιστορικός Ιερός Ναός μας και εμείς οι Παριανοί.
Επιτρέψτε μας λοιπόν να σας υπενθυμίσουμε και επισημάνουμε ότι η Εκατονταπυλιανή είναι μνημειακός Ναός, κτίσμα του 4ου μ.Χ. αιώνα, αποτελεί τάμα της Αγίας Ελένης, μητέρας του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου και ολοκληρώθηκε από τον Ιουστινιανό. Η ιστορική και θρησκευτική σημασία του Προσκυνήματος έχει αναγνωριστεί και από την Πολιτεία, η οποία διέθεσε σεβαστά κονδύλια για την αναπαλαίωσή του από τον διαπρεπή αρχαιολόγο αείμνηστο Ορλάνδο.
Ως Ομοσπονδία των Συλλόγων της Πάρου σας παρακαλούμε να ΄δώσετε σχετικές εντολές ώστε να μη παρατηρηθεί και πάλι εφέτος το ίδιο φαινόμενο, που οδηγεί σε δυσμενείς σχολιασμούς για την εταιρία σας.
Με εξαιρετική τιμή
Ο Πρόεδρος: Στέφανος Πανώριος
Η Γ. Γραμματέας: Βούλα Παυλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: