Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

Απέδωσαν καρπούς οι συναντήσεις για το ακτοπλοϊκό

Δελτίο Τύπου Εμπορικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου

Σειρά συναντήσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας με τον Πειραιά, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου, αποτελούμενη από τους, Αποστόλη Αλιπράντη, Τάσο Τριαντάφυλλο και Νίκο Ραγκούση.
Η πρώτη συνάντηση ήταν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Blue Star Μιχάλη Σακέλη, ο οποίος δεσμεύτηκε για τη δρομολόγηση του Blue Star «Ιθάκη», τέσσερις φορές την εβδομάδα. Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρος της εταιρίας «HELLENIC SEA WAYS» Γ. Βαρδινογιάννη, ο οποίος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου, ότι θα εκτελούνται δύο δρομολόγια την ημέρα του «Highspeed 5», υπάρχει η προοπτική της προσέγγισης μία φορά την εβδομάδα του πλοίου «ΠΡΕΒΕΛΗΣ», καθώς και η δρομολόγηση, επίσης μία φορά την εβδομάδα πλοίου τύπου ΡΟ-ΡΟ για τη μεταφορά των φορτηγών και βαρέων οχημάτων.
Η αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από το λιμενάρχη Πάρου Ηλία Κουντρομιχάλη, συναντήθηκε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με το γενικό γραμματέα Ιωάννη Τζωάννο (σ.σ. φωτογραφία), τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί με τα πλοία της εταιρίας του κ. Αγούδημου, τα οποία δεν ταξιδεύουν το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Τζωάννος δεσμεύτηκε ότι θα γνωμοδοτήσει θετικά για τη δρομολόγηση ενισχυτικών πλοίων, ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξημένη επιβατική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: