Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Ανοικτή Επιστολή προς τη Νέα Δημοκρατία

Στη μικρή κοινωνία του νησιού μας οι περισσότεροι είναι γνωστοί. Όσοι δεν είναι αργά ή γρήγορα γίνονται. Μάλιστα όσοι ασχολούνται με τον ένα ή άλλο τρόπο με τα πολιτικά είναι πασίγνωστοι.
Η προσπάθεια να κρυφτείς από την πολιτική πραγματικότητα χρησιμοποιώντας ξύλινο λόγο είναι ανεδαφική και απωθεί. Κυρίως απωθεί μια μερίδα της κοινωνίας που σκέφτεται και βλέπει τα πολιτικά γεγονότα χωρίς τους παραμορφωτικούς φακούς των –ισμών και άκρων.
Μεγάλο μέρος αυτού του κοινωνικού σώματος ψηφίζει κεντροδεξιά δηλαδή Νέα Δημοκρατία. Ατυχείς επιλογές της Κυβέρνησης το οδήγησαν να απόσχει ή να διασπείρει την ψήφο του εκτός Ν. Δ. στις Ευρωεκλογές.
Ήταν το σαφές κεντρικό μήνυμα της κάλπης. Προειδοποίηση χωρίς εισαγωγικά Φαινόμενα Βουλευτών τύπου : Παυλίδη που νομίζουν ότι οι ψηφοφόροι της Ν. Δ. είναι πρόβατα και αυτοί έχουν κληρονομήσει τη Βουλευτική έδρα από τον παππού τους, Βουλγαράκη που μετά το σκάνδαλο με τη μη στράτευσή του (1991 - '93) ήλθε αυτό των offshore εταιριών, η παράλληλη ανοχή καταστάσεων τύπου SIEMENS και η μη εισέτι εκπλήρωση βασικών δεσμεύσεων όπως η επανίδρυση του κράτους, τιμωρήθηκαν με αποχή και με διασπορά ψήφων.
Από εδώ και εμπρός στα υψηλά κλιμάκια της Ν. Δ. πρέπει να κατανοήσουν ότι κάποιοι που σκεφτόμαστε ελεύθερα χωρίς ταμπού και ιδεολογικούς περιορισμούς, ότι αν δεν «συμμορφωθούν» θα φύγουμε οριστικά. Μπορεί να μην πάμε στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο ας μην γελιόμαστε δεν βγήκε ξαφνικά από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ, αλλά θα φύγουμε.

Μαρινάκης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: