Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σύρος, 20 Ιουλίου 2009
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (2)


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΡΝΑΔΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ (ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ «ΘΗΣΕΑΣ»)


Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2009, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, μαζί με τον Δήμαρχο Τήνου κ. Σίμο Ορφανό, συνόδευσε τον Υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και εγκαινίασαν το ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Αρνάδου κηρύσσοντας συγχρόνως την έναρξη λειτουργίας του ως Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Τήνου, εγκαινιάζοντας παράλληλα την έκθεση του γνωστού εικαστικού κ. Βλάση Καννιάρη, παρουσία πλήθους κόσμου.
Κατά την διάρκεια της τελετής ο κ. Κόκκινος τόνισε ότι «σήμερα στην Τήνο, το νησί της Μεγαλόχαρης, τόπος καταγωγής καλλιτεχνών παγκοσμίου αναγνώρισης όπως ο Γύζης, ο Λύτρας, ο Χαλεπάς και τόσοι άλλοι, εγκαινιάζουμε το ανακατασκευασμένο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Αρνάδου, που παρέμενε κλειστό εδώ και έντεκα(11) χρόνια, και το οποίο θα λειτουργήσει ως Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνεπής στη πολιτική που έχει χαράξει την τελευταία εξαετία, για την διατήρηση, ανάδειξη και στήριξη της πολιτιστικής παράδοσης των νησιών μας, χρηματοδότησε, μέσα από τους πόρους του Αναπτυξιακού Προγράμματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών «ΘΗΣΕΑΣ» με το ποσό των 200.000 €, την ανακατασκευή του πανέμορφου νεοκλασικού κτιρίου και την λειτουργία του ως Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου. Το ιστορικό κτίριο κτίστηκε το 1886 και μέχρι το 1995 στέγαζε το Δημοτικό Σχολείο Αρνάδου. Με συντονισμένες ενέργειες στηρίζουμε έμπρακτα την διατήρηση και διασφαλίζουμε την συνέχιση της πολιτιστικής παράδοσης μας. Με την τελετή των εγκαινίων «παραδίδουμε» στους κατοίκους της Τήνου και στους πολυάριθμους επισκέπτες της το εκθεσιακό πολιτιστικό κέντρο το οποίο θα φιλοξενήσει πλήθος καλλιτεχνών, αρχής γενομένης με την έκθεση του εικαστικού
κ. Βλάση Καννιάρη.
Το νησί της Τήνου τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 40 εκ. € μέσω του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου και του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ». Έργα ζωής, έργα πνοής παραδίδονται το ένα μετά το άλλο. Ενδεικτικά αναφέρουμε την περιφερειακή οδό της πόλεως της Τήνου, τα αθλητικά έργα στο Δήμο Εξωμβούργου, το αναρριχητικό πεδίο, το Γενικό Λύκειο – Τ.Ε.Λ. Τήνου, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στο Πύργο Τήνου, το φράγμα ανάσχεσης – εμπλουτισμού Βακέτας Τήνου και την ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού Αετοφωλιάς – Αγ. Αναργύρων Πανόρμου Τήνου κ.α.
Η προσπάθεια για την απρόσκοπτη αναπτυξιακή πορεία θα συνεχιστεί μέσω του ΕΣΠΑ(2007-2013) και ΘΗΣΕΑ ΙΙ (2009-2014). Μέσω του ανταγωνιστικού προγράμματος Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διακρίθηκε σε δύο τομείς και σε συνεργασία με τον Δήμο Τήνου: α)θα υπάρξει παρέμβαση στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου και β)το νησί της Τήνου θα προμηθευτεί άλλη μία μονάδα αφαλάτωσης.
Με οργάνωση και συνέπεια συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: