Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

Εντάχθηκε στο 4ο Κ.Π.Σ. το φράγμα Τσικαλαριού στη Νάξο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ
Αθήνα, 30 Ιουλίου 2009
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: «ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ»
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, σήμερα Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009 παρόντος και του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, υπέγραψε την οριστική ένταξη του έργου κατασκευής «ΦΡΑΓΜΑ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΟΥ», στο τομεακό πρόγραμμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ».
Μετά τη σημαντική αυτή εξέλιξη, ο βουλευτής κ. Ι. Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Με απόλυτη συνέπεια η κυβέρνηση μετά την εξαγγελία τον Ιανουάριο του 2008, ολοκλήρωσε την επικαιροποίηση την μελέτης βάσει της οποίας η κατασκευή του φράγματος βρίσκεται πλέον στο στάδιο υλοποίησης.
Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας αλλά και βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα που θα πραγματοποιηθεί στο Ν. Κυκλάδων, ύψους περίπου 37 εκ. ευρώ.
Με το τεράστιας αξίας και σημασίας έργο πνοής παρεμβαίνουμε σε ολόκληρο τον παραγωγικό ιστό του νησιού. Από το ξεκίνημα της κατασκευής του θα υπάρξουν άμεσα θετικές επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα του νησιού και έμμεσα σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Με την κατασκευή του φράγματος αλλάζουμε το μέλλον της Νάξου αλλά και των μικρών Κυκλάδων. Το έργο αυτό ενώνει και δυναμώνει ολόκληρη τη Νάξο και αποτελεί την κιβωτό διατήρησης των αγροτών και κτηνοτρόφων του νησιού μας.
Η απόφαση της Κυβέρνησης να εντάξει ένα τόσο μεγάλο έργο στο 4ο Κ.Π.Σ., σε μία νησιωτική περιοχή της πατρίδας μας, συνδέεται αρμονικά με την επιταγή του άρθρου 101 του Συντάγματος και εντάσσεται σ’ ένα γενικότερο στοχευμένο σχέδιο δράσης που επιβεβαιώνει τη βούληση για ειδικές νησιωτικές πολιτικές.
Ευχαριστώ την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργό και Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και όλους τους συντελεστές που διαχρονικά πίστεψαν και στήριξαν αυτό το έργο. Νιώθω βαθιά συγκινημένος, υπερήφανος αλλά και δικαιωμένος που μπόρεσα να συμβάλω και να ενισχύσω την πολιτική απόφαση ώστε το μεγάλο αυτό έργο να υλοποιηθεί στο νομό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: