Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

«Όχι στην μονιμοποιήση των προσφορών που πλήττουν και την τουριστική σεζόν στα νησιά μας.»

Πάρος, 6 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου,προτείνει στα μέλη του, να διατηρήσουν το θεσμό των θερινών εκπτώσεων και την πολιτική των χαμηλών τιμών καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο στις ξαφνικές «προεκπτώσεις» και στα «δεκαήμερα προσφορών».
Σύνθημά μας ήταν και παραμένει: Συγκρατείστε τις τιμές χαμηλά όλο το χρόνο (αναφορά στο φύλλο 14 ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΝΕΑ).
Ως τουριστική περιοχή και λόγω μικρής σεζόν για ορισμένα καταστήματα, είναι οδυνηρό, λόγω μείωσης του τζίρου, να υποχρεώνονται ορισμένοι καταστηματάρχες να προβαίνουν σε αναγκαστικές και παραπλανητικές κατ’ ουσίαν προσφορές, κάτι που δεν ωφελεί ούτε τους επαγγελματίες, ούτε τους καταναλωτές.
Δυστυχώς, φοβόμαστε ότι το μέτρο για την τόνωση της κίνησης στην αγορά (δήλωση του υφυπουργού κ. Βλάχου), μακροπρόθεσμα θα έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Κανένας καταναλωτής δεν θα γνωρίζει, ποια ήταν η αρχική τιμή ενός προϊόντος, καθώς θα έχουν μονιμοποιηθεί οι προσφορές.
Αυτοί που πήραν την παραπάνω απόφαση έχουν άγνοια της πραγματικότητας στην αγορά, αλλά δεν φρόντισαν τουλάχιστον να συνεργαστούνε με την Ε.Σ.Ε.Ε. και τη ΓΣΕΒΕΕ , για αποτελεσματικότερα μέτρα.
Εμείς, ως Εμπορικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου καλούμε τα μέλη μας, έως τη δημοσίευση του ΦΕΚ, να γνωρίζουν πως οποιεσδήποτε προσφορές – εκπτώσεις είναι παράνομες, πριν από την επίσημη έναρξη που έχει οριστεί σύμφωνα με το Ν. 802/1978 και ισχύει μέχρι σήμερα.
Πληροφορούμε τα μέλη μας ότι οι θερινές εκπτώσεις ξεκινάνε 15 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2009.
Περισσότερες πληροφορίες για τις προσφορές τις εκπτώσεις και για την δημοσίευση του ΦΕΚ θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου www.esparou.gr

Με ιδιαίτερη τιμή
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: