Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Μεγάλη Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

1

2


3

4


5
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
6 Ιουλίου 2009
Μεγάλη Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης
από την ΑΝΕΚ LINES στον Λιμάνι του Πειραιά
Εκατοντάδες άνθρωποι, όλων των ηλικιών με σύνθημα «Ανακύκλωση…ολοταχώς» έλαβαν μέρος στη μεγάλη γιορτή ανακύκλωσης πλαστικών, γυάλινων, μεταλλικών κι άλλων συσκευασιών που διοργάνωσε το Σάββατο (4/7/09) η ΑΝΕΚ LINES σε συνεργασία με τον ΟΛΠ και την TEXAN Περιβαλλοντική Διαχείριση από τις 11.00 έως τις 13.00, στο Λιμάνι του Πειραιά.
Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που χορηγεί η ΑΝΕΚ, με παρουσιάστρια την αγαπητή δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Πετούση.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης από τον ΟΛΠ η κα Μαρία Λουίζα Δαμιανάκη, Σύμβουλος Διοίκησης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο ΟΛΠ σε όλες τις δραστηριότητές του συμβάλλει στην περιβαλλοντική προστασία με την ανακύκλωση χαρτιού, μελανιών, μπαταριών, λιπαντικών ελαίων, μηχανικών μερών κα. Στο επιβατικό λιμάνι με το Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης πραγματοποιείται ένα πρώτο βήμα για την εμπλοκή και των επιβατών της ακτοπλοΐας στη σημαντική αυτή προσπάθεια».
Από την ΑΝΕΚ, ο Υπεύθυνος Τμήματος Προμηθειών κος Δημήτρης Βρόντος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης είναι η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που συμμετέχει δυναμικά στην προστασία του περιβάλλοντος με κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη». Παράλληλα ο κος Δ.Βρόντος τόνισε την αξία της ανακύκλωσης στο σήμερα και κυρίως στο αύριο.
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης Κωνσταντίνου Χριστοφόρου, τραγούδησε τις τελευταίες του επιτυχίες, ξεσήκωσε με το κέφι και την ζωντάνια του το λιμάνι, ζεστός και οικείος υπέγραψε αμέτρητα αυτόγραφα και ανακύκλωσε μαζί με τον κόσμο.
Μια ξεχωριστή νότα προσέδωσε ο γνωστός Μάγος Martino με το φαντασμαγορικό σόου του, που καθήλωσε μικρούς και μεγάλους.
Μια εντυπωσιακή ξυλοπόδαρος ντυμένη στα χρώματα της ανακύκλωσης, έπαιζε συνεχώς με τα παιδιά, τα οποία και παρότρυνε να ανακυκλώνουν.
Κατά την διάρκεια της γιορτής πραγματοποιήθηκε μεγάλος διαγωνισμός ανακύκλωσης με σημαντικά έπαθλα. Ο πρώτος νικητής κέρδισε από την ΑΝΕΚ ένα ταξίδι για δύο άτομα στη Βενετία.
Τα χιλιάδες καπέλα και οι οικολογικές τσάντες που μοιράστηκαν σε όλους από την ΑΝΕΚ γέμισαν χρώμα το λιμάνι.
Τελειώνοντας η γιορτή, κοινή ήταν η πεποίθηση ότι ένα Οικο - Λογικό ταξίδι με πλώρη ένα καθαρότερο περιβάλλον ξεκίνησε…
Στη φωτογραφία Νο1 η εντυπωσιακή ξυλοπόδαρος Κατερίνα την ώρα που μοιράζει φυλλάδια για την ανακύκλωση.
Στη φωτογραφία Νο2 ο δημοφιλής Κωνσταντίνος Χριστοφόρου την ώρα που ανακυκλώνει στο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης της ΑΝΕΚ
Στη φωτογραφία Νο3 πλήθος κόσμου ανακυκλώνει στο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης της ΑΝΕΚ συμμετέχοντας παράλληλα στο σχετικό διαγωνισμό
Στη φωτογραφία Νο4 διακρίνονται από αριστερά η Αγ. Σταυροπούλου από την ΤΕΧΑΝ, ο Δημ. Βρόντος, η Αν. Νικολακάκη, & η Β. Γιακουμάκη από την ΑΝΕΚ LINES και ο Απ. Μούργος από την ΤΕΧΑΝ
Στη φωτογραφία Νο5 ο Υπεύθυνος Τμήματος Προμηθειών της ΑΝΕΚ κος Δημήτρης Βρόντος την ώρα που ανακυκλώνει, έχοντας στα αριστερά του την κα Μαρία Λουίζα Δαμιανάκη, Σύμβουλο Διοίκησης του ΟΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: