Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 15 Ιουλίου 2009
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση- παρέμβαση
του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
κ. Χαράλαμπου Κόκκινου
με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους Οργανισμούς των Νοσοκομείων της Νάξου και της Ρόδου


Την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, αναχωρώντας από τη Νάξο με προορισμό τη Ρόδο και ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παπαγεωργίου και προέβη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αβραμόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν τα Νοσοκομεία της Νάξου και της Ρόδου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ό, τι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Νάξου, το οποίο αποτελεί έργο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Νοτίου Αιγαίου, υλοποιήθηκαν έργα επέκτασης και αναβάθμισης των κτιριακών του υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού επτά εκατομμυρίων ευρώ (7.000.000€).
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μετέφερε στον Υφυπουργό το αίτημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου της Νάξου αλλά και των πολιτών του νησιού για επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της ολικής αναμόρφωσης του Νοσοκομείου αλλά και της υπογραφής του Νέου Οργανισμού, ο οποίος προβλέπει αύξηση των κλινών από οκτώ (8) σε σαράντα (40) -32 κλίνες επιπλέον- και αύξηση των οργανικών θέσεων από είκοσι (20) σε εξήντα (60) -40 οργανικές θέσεις επιπλέον.
Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παπαγεωργίου διαβεβαίωσε το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Χαράλαμπο Κόκκινο ότι ο Νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου της Νάξου βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας, πως οι απαιτούμενες διαδικασίες από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών βρίσκονται στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής τους και τέλος, αναμένεται η υπογραφή του νέου Οργανισμού.
Σε ό, τι αφορά το Νοσοκομείο της Ρόδου, αξίζει να επισημανθεί ότι ο ήδη αναμορφωμένος Οργανισμός, (ο οποίος έγινε πραγματικότητα ύστερα από είκοσι τρία ολόκληρα χρόνια), προβλέπει αύξηση των κλινών από τριακόσιες τριάντα πέντε (335) σε τριακόσιες ογδόντα πέντε (385) -50 κλίνες επιπλέον- και των οργανικών θέσεων από οκτακόσιες τριάντα πέντε (835) σε εννιακόσιες πενήντα (950) -115 οργανικές θέσεις επιπλέον-, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση τόσο της λειτουργίας όσο και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου.
Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο ότι για τον ήδη βελτιωμένο Οργανισμό του Νοσοκομείου της Ρόδου, ο οποίος κινείται σε θετική κατεύθυνση, προωθούνται επιπλέον νέες θετικές εξελίξεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη των Οργανισμών των Νοσοκομείων της Νάξου και της Ρόδου και εξέφρασε την ευχαρίστηση του στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη συνεργασία και το άμεσο ενδιαφέρον της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: