Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ: "Καλούμε το Νομάρχη Κυκλάδων Δ. Μπάιλα, να προγραμματίσει ειδική συνεδρίαση του Ν.Σ. για τα πολυκαταστήματα"



"Καλούμε την Έπαρχο Πάρου – Αντιπάρου Γρηγορία Πρωτολάτη, να ξεκαθαρίσει ποιας υπηρεσίας (τμήμα υγιεινής Επαρχείου ή Αστυνομικό Τμήμα) η απόφαση ισχύει και κατά συνέπεια ποια είναι η τελική εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό. "


Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου, στη συνεδρίασή του στις 20 Ιουλίου συζήτησε μεταξύ των άλλων και το θέμα που προέκυψε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκ νέου αδειοδότηση του πολυκαταστήματος «5΄Μαρινόπουλος» στη Μάρπησσα με αφορμή τις αντιφατικές αποφάσεις για το ζήτημα αυτό.

Το φαινόμενο αυτό ασφαλώς δεν έχει καμία σχέση με την επιχειρηματική δραστηριότητα των συγκεκριμένων επιχειρηματιών, όμως ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου και είναι ανάγκη, τα αρμόδια όργανα του κράτους να ξεκαθαρίσουν το αντιφατικό τοπίο που δημιουργούν οι αποφάσεις των κρατικών υπηρεσιών για το ίδιο θέμα.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρίαση, προχώρησε στην εκ νέου αδειοδότηση της επιχείρησης «5΄ Μαρινόπουλος», βασιζόμενο στις δύο αυτοψίες της αρμόδιας υπηρεσίας του Επαρχείου Πάρου, σύμφωνα με τις οποίες, ο επιχειρηματίας είχε συμμορφωθεί με τις υποδείξεις. Την ίδια στιγμή και μετά από καταγγελία εμπόρων, μελών του συλλόγου, το Αστυνομικό Τμήμα κάνοντας έλεγχο για τη νομιμότητα της λειτουργίας του πολυκαταστήματος στη Μάρπησσα, διαπίστωσε παραβάσεις και μήνυσε τους επιχειρηματίες.

Ευνόητα τίθενται ερωτήματα, για το ποια υπηρεσία έχει δίκιο;

Ποια είναι η πραγματικότητα;

Πως θα πρέπει ν’ αντιδράσουν οι έμποροι σε αυτού του είδους τις αντιφάσεις και τι γίνεται πλέον στο νησί, με όλα αυτά τα πολυκαταστήματα που το τελευταίο διάστημα, φυτρώνουν σαν μανιτάρια;.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να επανεξετάσει την τελευταία του απόφαση μετά και από τις ενέργειες του Α.Τ. Πάρου.

Καλούμε την Έπαρχο Πάρου – Αντιπάρου Γρηγορία Πρωτολάτη, να ξεκαθαρίσει ποιας υπηρεσίας (τμήμα υγιεινής Επαρχείου ή Αστυνομικό Τμήμα) η απόφαση ισχύει και κατά συνέπεια ποια είναι η τελική εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό.

Καλούμε τέλος, το Νομάρχη Κυκλάδων Δ. Μπάιλα, να προγραμματίσει ειδική θεματική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, για τα Πολυκαταστήματα στις Κυκλάδες.


Με ιδιαίτερη τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας

Αλιπράντης Απόστολος Τριαντάφυλλος Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: