Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Ασθενοφόρα και προσωπικό του ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ
Αθήνα, 23-7-2009

ΝΕΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΣΕ ΝΑΞΟ - ΙΟ
ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Το θέμα της άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των υγειονομικών περιστατικών στις Κυκλάδες συζήτησαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου σε συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε εχθές στα κεντρικά γραφεία του EKAB.
To EKAB βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει και της αυξημένης τουριστικής κίνησης στις Κυκλάδες και η επιχειρησιακή του λειτουργία συνεχώς βελτιώνεται. Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ενημέρωσε τον κ. Βρούτση για την παράδοση ασθενοφόρου στην Ίο τον Ιούνιο και δεσμεύθηκε ότι θα παραδοθεί ένα ακόμα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στη Νάξο μέχρι το τέλος Αυγούστου, ενώ θα εξετασθούν και οι δυνατότητες ενίσχυσης της Μήλου με νέο ασθενοφόρο μετά από το σχετικό αίτημα του βουλευτή Κυκλάδων. Τα δύο ασθενοφόρα έρχονται να προστεθούν στα έξι νέα ασθενοφόρα που παρέδωσε το ΕΚΑΒ στα νησιά Μύκονο, Άνδρο, Τήνο, Πάρο, Σύρο και Σαντορίνη τους προηγούμενους μήνες με στόχο την ασφαλή και ταχεία μεταφορά ασθενών στο νομό Κυκλάδων.
Επίσης, ο κ. Παπαευσταθίου δεσμεύθηκε ότι η στελέχωση του Τομέα ΕΚΑΒ της Νάξου με τέσσερις διασώστες θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ο οποίος βρίσκεται σε τελική φάση. Με την ίδια διαδικασία θα στελεχωθούν και οι τομείς ΕΚΑΒ στα κάτωθι νησιά:
• Άνδρος 5 Διασώστες ΕΚΑΒ
• Πάρος 2 Διασώστες ΕΚΑΒ
• Μύκονος 6 Διασώστες ΕΚΑΒ
• Σύρος 5 Διασώστες ΕΚΑΒ
• Ίος 3 Διασώστες ΕΚΑΒ
• Τήνος 6 Διασώστες ΕΚΑΒ
• Θήρα 4 Διασώστες ΕΚΑΒ

Ο κ. Βρούτσης ενημερώθηκε διεξοδικά για τη λειτουργία των αεροδιακομιδών στις Κυκλάδες και την με γεωμετρικό ρυθμό αύξηση που παρουσιάζουν τα σχετικά αιτήματα την καλοκαιρινή περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: