Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Η ΕΟΔ Κυκλάδων στα Δωδεκάνησα





Ταξίδι στα Δωδεκάνησα πραγματοποίησε το RESCUE 2 με τετραμελές πλήρωμα (Μπαρμπαρίγος Γιώργος, Καλαλές Στέλιος, Αγγελοπούλου Σοφία, Δευτερίγος Γιάννης) από 15 έως και 20 Ιουλίου. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η επαφή μας με τα νησιά της παραμεθορίου.
Τα νησιά που επισκέφτηκαν τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κυκλάδων ήταν το Αγαθονήσι, οι Αρκιοί, η Πάτμος, η Λέρος και η Κως.
Στο Αγαθονήσι πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της κοινότητας κ. Ευάγγελο Κόττορο και του προσφέρθηκε αναμνηστικό δώρο από το Δήμο Πάρου.
Τα μέλη της ΕΟΔ ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του μικρού και ξεχασμένου νησιού, έδωσαν υπόσχεση ότι θα οργανώσουν νέα επίσκεψη, των Παραρτημάτων της ΕΟΔ των νησιών του Αιγαίου και αναχώρησαν με ανάμικτα συναισθήματα για τους Αρκιούς, όπου έκαναν μια μικρή στάση.
Στην Πάτμο επισκέφτηκαν το Σπήλαιο της Αποκάλυψης και την Μονή του Ευαγγελιστή Ιωάννη.
Στη Λέρο πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου Φουσκωτών Σκαφών του νησιού (συμμετέχουν στο Μνημόνιο Συνεργασίας του ΥΕΝ).
Η Κως ήταν ο προτελευταίος σταθμός του ταξιδιού, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα μέλη του τοπικού Παραρτήματος της ΕΟΔ.
Το RESCUE 2 κλήθηκε να συμμετάσχει, σαν σκάφος συνοδείας και ασφάλειας, στον διάπλου Αλικαρνασσού – Κω, που θα πραγματοποιήσει 15χρονη Τουρκάλα το Σεπτέμβρη.
Το Σάββατο 18 Ιουλίου, μετά από 4ωρο ταξίδι, με κακές καιρικές συνθήκες, το RESCUE 2 και το πλήρωμά του έφτασαν στον Όρμο Μαραθόκαμπου στη Σάμο.
Έγιναν συναντήσεις με μέλη του τοπικού Παραρτήματος της ΕΟΔ, αν και τελευταία στιγμή, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη άσκηση στο λιμάνι του Βαθέος, που θα γινόταν με συνεργασία μελών και των δύο Παραρτημάτων και του Λιμεναρχείου Σάμου.

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν οικονομικά στην πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού.
Ευχαριστούμε το Πρακτορείο POLOSTOURS και τον κ. Ν. Πώλο για την προσφορά του στα εισιτήρια μεταφοράς μας από την Πάρο στη Σάμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: