Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΜΥΚΟΝΟΥ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ
Βουλευτής Ν. Κυκλάδων – ΠΑΣΟΚ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΑΘΗΝΑ 23/07/2009

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Τραγική υποστελέχωση της Δ.Ο.Υ. Μυκόνου

Στην μοίρα της και στον πατριωτισμό των ελάχιστων υπαλλήλων της έχει αφεθεί η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Μυκόνου αφού από τις δέκα εννέα (19) προβλεπόμενες θέσεις τακτικών υπαλλήλων σήμερα καλύπτονται μόνο οι οκτώ (8). Και ενώ είναι προφανές ότι απαιτείται η άμεση ενίσχυση της εν λόγω υπηρεσίας με ικανό αριθμό υπαλλήλων, η διοίκηση αποσπά – χωρίς αίτηση τους – δύο υπαλλήλους από την Δ.Ο.Υ. Μυκόνου στην Δ.Ο.Υ. Σύρου μειώνοντας έτσι τους υπηρετούντες υπαλλήλους της πρώτης σε έξι (6)!.
Δεν χρειάζεται πρόσθετη επιχειρηματολογία για να γίνει αντιληπτό ότι η Δ.Ο.Υ. Μυκόνου βρίσκεται πλέον σε κατάσταση διάλυσης και ουσιαστικής αναστολής της λειτουργίας της.
Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες της προϊσταμένης και των υπαλλήλων που έχουν απομείνει στην ΔΟΥ Μυκόνου δεν είναι ικανές να διασφαλίσουν – ούτε κατ’ ελάχιστον – την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.
Η ζημία του δημοσίου και η ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων με την ΔΟΥ πολιτών είναι προφανής.
Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάστε:

1. Προτίθεσθε να ανακαλέσετε τις αποσπάσεις για την Δ.Ο.Υ. Σύρου των δύο υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Μυκόνου;
2. Προτίθεσθε να ενισχύσετε άμεσα με προσωπικό την Δ.Ο.Υ. Μυκόνου ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις εντολές του Υπουργείου καθώς και στις ανάγκες των πολιτών;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: