Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σύρος, 24/07/2009
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (1)

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 187η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009


Την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009 ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος παρευρέθη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 187η επέτειο του Θείου Οράματος της Αγίας Πελαγίας στην Μονή Κεχροβουνίου στην Τήνο, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωρόθεου Β΄ που τελέστηκαν και εφέτος με λαμπρότητα παρουσία κοινοβουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων, αρχών και φορέων του νομού και πλήθους κόσμου.
Ο κ. Κόκκινος σε δηλώσείς του τόνισε ότι «η θαυματουργή εικόνα της Μεγαλόχαρης, την οποία οραματίστηκε η Αγία Πελαγία, έλαβε συμβολική αξία ως προάγγελος νίκης στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821, και αποτελεί στήριγμα της ψυχής του Ελληνικού λαού μέχρι και σήμερα. Βασικό θρησκευτικό στοιχείο της καθημερινής μας ζωής, εξαγνίζει και θεραπεύει, προσφέρει την σωτηρία και την ελπίδα, και αποτελεί παρουσία του Θείου στην καρδιά μας.
Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και για εμένα προσωπικά, η προστασία των θρησκευτικών αξιών μας, άρρηκτος κρίκος της εθνικής παρακαταθήκης μας, καθώς και κάθε άλλης έκφρασης της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, αποτελεί πρωταρχικό καθήκον και πυξίδα στις δράσεις και τον προγραμματισμό των έργων μας».
Ο κ. Κόκκινος, ευχήθηκε στο χριστώνυμο λαό και συνένωσε τις προσευχές του με τους άλλους προσκυνητές μέσα σε βαθιά πνευματική και ψυχική κατάνυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: