Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

ΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΣΟΥ – ΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ – Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα 23 Ιουλίου 2009

ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

Στο αίτημα του Δήμου αλλά και πολλών κατοίκων της Τήνου να προωθηθεί το έργο του Ελαιοτριβείου της Διαδημοτικής Επιχείρησης της Τήνου, η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Άρια Μανούσου-Μπινοπούλου, ανταποκρίθηκε άμεσα.
Επειδή είχαν προκύψει πολλά προβλήματα από το γεγονός ότι το έργο δεν μπορούσε να χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013, βρέθηκε η λύση το έργο να χρηματοδοτηθεί από τις οριζόντιες δράσεις του «ΘΗΣΕΑ».
Σε συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Νάκο, στήριξε το αίτημα του Δήμου και ζήτησε και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι έργο θα χρηματοδοτηθεί από τις πιστώσεις του «ΘΗΣΕΑ».
Έτσι όπως ήδη έχει ανακοινώσει με την επιστολή της προς τον Δήμο Τήνου, την Πέμπτη 9 Ιουλίου, το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί από τις οριζόντιες δράσεις του «ΘΗΣΕΑ» με προϋπολογισμό 550.000 € και ζήτησε από το Δήμο να σταλούν άμεσα στο Υπ. Εσωτερικών, ορισμένα συμπληρωματικά έγγραφα που απαιτούνται.
Από την πρώτη στιγμή, η Βουλευτής Κυκλάδων βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Τήνου κ. Σίμο Ορφανό, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Σε δηλώσεις της η κ. Μανούσου ανέφερε: «Μετέφερα στον κ. Υφυπουργό την αγωνία όλων των κατοίκων της Τήνου, για την υλοποίηση ενός έργου που έχει ζωτική σημασία για το νησί και έχει ταλαιπωρήσει την τοπική κοινωνία για πολλά χρόνια.
Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που μου δίνεται η ευκαιρία για άλλη μια φορά να βρίσκομαι αρωγός στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο των νησιών μας.
Μετά την επίλυση των προβλημάτων που υπήρχαν με το σφαγείο της Τήνου, το έργο αυτό ολοκληρώνεται σύντομα.
Πιστεύω ότι με την καλή συνεργασία όλων μας και την έγκαιρη ενημέρωσή μου από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης θα μπορέσουμε να λύσουμε πολλά προβλήματα.
Θέλω για άλλη μια φορά να διαβεβαιώσω, ότι θα βρίσκομαι πάντα στο πλάι των κατοίκων, των αγροτοκτηνοτρόφων, των αμπελοκαλλιεργητών μας.
Είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός μας κόσμος, γιατί έχω βιώσει τις αγωνίες τους από πολύ παλιά, από τον γεωπόνο πατέρα μου.
Γι’ αυτό και από την πλευρά μου, αισθάνομαι την ικανοποίηση ότι στην πενταετή πολιτική μου πορεία, έχω συμβάλλει στο να επιλυθούν πολλά προβλήματα και είμαι βέβαιη ότι με τις έντονες προσπάθειες μας θα λύσουμε πολλά περισσότερα.
Οι δρόμοι της θάλασσας που μας ενώνουν δεν μπορούν να κλείσουν από τους αγρότες μας.
Γι’ αυτό όσο τα προβλήματα μας παραμένουν, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ώστε όλοι να αντιληφθούν ότι τα νησιά μας χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερες συνθήκες και οι κάτοικοί τους πρέπει να απολαμβάνουν από την Πολιτεία τις παροχές που αξίζει να έχουν στην δύσκολη νησιωτική περιοχή που ζουν».
__________________________________________________
Μητροπόλεως 1, 105 57 Αθήνα, Τηλ. 210 370 9402, Φαξ 210 370 9400,
Καραολή Δημητρίου 6, 841 00 Ερμούπολη, Σύρος, Τηλ. 22810 87175, Φαξ 22810 85125
e-mail: a.manousou@parliament.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: