Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΤΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΣΑΒΒΑ

Σύρος, 21 Ιουλίου 2009

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΕΞΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΤΟΜΗΣ


Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ανακοινώνει ότι μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη τιμώντας την μνήμη του Αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα, ο οποίος έπεσε στον καθήκον κατά την διάρκεια άνανδρης δολοφονικής επίθεσης που έγινε εναντίον του το πρωί της 17 Ιουνίου 2009, θα αναθέσουν την φιλοτεχνία της προτομής του και την τοποθέτηση της στο Γαλανάδο Νάξου, τόπο καταγωγής του εκλιπόντος. Ο κ. Κόκκινος με επιστολή του στον Δήμαρχο Νάξου ζητά να ορισθεί κατάλληλος χώρος στο Δ.Δ. Γαλανάδου για την τοποθέτηση της προτομής.
Η απάνθρωπη στυγερή δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα, καταδικάστηκε από το σύνολο των ελεύθερα και δημοκρατικά σκεπτόμενων πολιτών. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος τόνισε ότι η πολιτεία πράττοντας το καθήκον της με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης στέκεται στο πλευρό της συζύγου και του ανήλικου παιδιού, τους γονείς και την υπόλοιπη οικογένεια του θανόντος. Η προτομή στην μνήμη του δολοφονηθέντος Αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα αποτελεί ένδειξη ευγνωμοσύνης όλων μας στον Έλληνα Αστυνομικό ο οποίος με υψηλό αίσθημα ευθύνης προασπίζει καθημερινά με την ζωή του τους θεσμούς και την δημοκρατία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: