Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

«Στο τρεχαντήρι της παράδοσης, παραδοσιακοί χοροί, τραγούδια, μονόπρακτα»




ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
«ΣΚΟΠΑΣ Ο ΠΑΡΙΟΣ»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των 25 ετών από την ίδρυσή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προδρόμου «Σκόπας ο Πάριος», φιλοξένησε τον πολιτιστικό όμιλο Μόρφου Κύπρου, ο οποίος την Τετάρτη 19 Αυγούστου στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, παρουσίασε την μουσική παράσταση με τίτλο:
«Στο τρεχαντήρι της παράδοσης, παραδοσιακοί χοροί, τραγούδια, μονόπρακτα».

Στόχος της παράστασης αυτής, ήταν να αναδειχθούν τα ήθη και έθιμα της κατεχόμενης Μόρφου, μέσα από τραγούδια και δρώμενα, που μας παρουσιάσανε οι αδελφοί μας Κύπριοι, σε μια προσπάθεια διατήρησης της παράδοσης.
Στο τέλος της παράστασης το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου «Σκόπας ο Πάριος» παρουσίασε νησιώτικους χορούς.
Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων - Επαρχείο Πάρου-Αντιπάρου, του Δήμου Πάρου και της Κ.Δ.Ε.Π.Α. Πάρου.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς:
Υπουργείο Παιδείας - Πολιτιστικές υπηρεσίες - Κύπρου
Ε.Ξ.Π.Α. Α.Ε.
Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Πάρου
Οινοποιία Μωραΐτη
Σιφναίος Κωνσταντίνος, γεωργικά είδη.
Παντελαίος Γιώργος, οικοδομικά υλικά.
Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας
Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.
Στην εκδήλωση μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης, η έπαρχος Πάρου Γρηγορία Πρωτολάτη, η αντιδήμαρχος Άννα Κάγκανη, ο πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Π.Α. Πάρου Γιώργος Λουκής, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ευστράτιος Παυλάκης, Μάρκος Κωβαίος, Παναγιώτης Κουτσουράκης, ο πρόεδρος του Δ/Δ Αρχιλόχου Ευστράτιος Χριστόφορος και οι τοπικοί σύμβουλοι Γιώργος Τζανακόπουλος, Ιωάννης Ραγκούσης, αλλά και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: