Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Μπαράζ καθυστερήσεων από το «Μαρίνα» την εβδομάδα που μας πέρασε

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες που ταξίδευσαν με το επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο «Μαρίνα» της GA Ferries τη βδομάδα που μας πέρασε.

Η περιπέτεια των επιβατών του «Μαρίνα» ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου όταν παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη μετά τον απόπλου από τη Σάμο με προορισμό τον Πειραιά και το πλοίο αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Βαθύ.

Το οχηματαγωγό πλοίο «Λισσός», το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο Χίο-Πειραιά, κλήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να παρεκκλίνει της πορείας του και να παραλάβει τους επιβάτες του «Μαρίνα» από το λιμάνι της Σάμου.

Ωστόσο, εξαιτίας των έντονων παραπόνων που εξέφρασαν οι επιβάτες του «Λισσός» που διαμαρτυρήθηκαν για την αλλαγή της πορείας καθώς και επεισοδίων που σημειώθηκαν στο εσωτερικό του πλοίου, ο πλοίαρχος ενημέρωσε τελικά το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ότι δεν μπορούσε να παρεκκλίνει της πορείας του και θα συνέχιζε κανονικά για τον Πειραιά.

Οι επιβάτες του «Μαρίνα» αναγκάστηκαν τελικά να διανυκτερεύσουν στο πλοίο το βράδυ του Σαββάτου και την επόμενη μέρα, την Κυριακή το μεσημέρι, επιβιβάστηκαν στο «Νήσος Μύκονος» που τους μετέφερε μέχρι τη Νάξο. Από εκεί τους παρέλαβε άλλο πλοίο της GA, το «Ροδάνθη», που τους γύρισε επιτέλους στον Πειραιά τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Εντωμεταξύ το «Μαρίνα» απέπλευσε από τη Σάμο για τον Πειραιά εκτελώντας πλου άνευ επιβατών την Κυριακή το μεσημέρι για να αποκαταστήσει τη μηχανική βλάβη. Η βλάβη αποκαταστήθηκε την επόμενη και το πλοίο επανεντάχθηκε στο πρόγραμμα των θαλάσσιων δρομολογίων.

Λίγες μέρες αργότερα, ωστόσο, και συγκεκριμένα χθες, την Πέμπτη 13 Αυγούστου, νέα μεγάλη καθυστέρηση σημειώθηκε σε προγραμματισμένο δρομολόγιο του «Μαρίνα», αυτή τη φορά από Πειραιά για Πάρο-Νάξο-Ίο-Σϊκινο-Φολέγανδρο-Θήρα-Ανάφη. Ο απόπλους του πλοίου από τον Πειραιά καθυστέρησε κατά 5 περίπου ώρες, με αποτέλεσμα το «Μαρίνα» να καταπλεύσει στο λιμάνι της Παροικιάς στις 1.20 τα ξημερώματα της Παρασκευής, αντί για τις 20.10 χθες βράδυ όπως προέβλεπε το πρόγραμμα. Δεν ήταν λίγοι οι επιβάτες του «Μαρίνα» που βρισκόντουσαν στο λιμάνι της Παροικιάς χθες βράδυ οι οποίοι προσπαθούσαν να αλλάξουν τα εισιτήρια τους για πλοίο άλλης γραμμής, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού δεν υπήρχε κάποιο άλλο πλοίο που να εκτελεί το ίδιο ή παρόμοιο δρομολόγιο για τα νησιά των ΝΑ Κυλάδων.

Όσο για το λόγο της καθυστέρησης, σύμφωνα με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στον Πειραιά, αυτή οφειλόταν στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Ικάριο Πέλαγος χθες το μεσημέρι κατά την επιστροφή του πλοίου στον Πειραιά που πήγαν όλο το πρόγραμμα του «Μαρίνα» πίσω. Σύμφωνα με το πρακτορείο της εταιρείας στο νησί άλλοι λόγοι ήταν η αυξημένη κίνηση των φορτηγών την τελευταία περίοδο, όπως και οι συχνές στάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: