Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΙ "ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΙ ΠΛΟΕΣ"


Κυκλοφόρησαν οι «Κυκλαδικοί Πλόες» με ενδιαφέρουσα, όπως πάντα, ύλη για τα νησιά των Κυκλάδων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από την νέα έκδοση σταχυολογήσαμε το παρακάτω κείμενο που αναδημοσιεύουμε, καθότι και επίκαιρο, αφού σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία.

Πότε θα πάρουν απάντηση οι γονείς και οι μαθητές
του 2ου Δημοτικού της Παροικιάς;


Κραυγή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο και τα κοινοβουλευτικά κόμματα απευθύνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς για τα χάλια του σχολείου, αφού από το 2003 τρεις τάξεις εξακολουθούν και στεγάζονται σε προκατ αίθουσες, ενώ ταυτόχρονα, λόγω της θέσης του σχολείου (υψομετρικά χαμηλότερο από τον επαρχιακό δρόμο Παροικιάς – Αλυκής) οι βροχές του χειμώνα μετατρέπουν το προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς σε μία μεγάλη λίμνη.

Ο Σύλλογος απαιτεί τόσον την απομάκρυνση των προκατ αιθουσών και την ανέγερση νέων αιθουσών διδασκαλίας, όσο και αποστραγγιστικό έργο και ανάπλαση του αύλειου χώρου. Επισημαίνει επίσης ότι το στεγαστικό πρόβλημα αρχίζει να διαφαίνεται από το 1995 ( μόλις 2 χρόνια από την ανέγερσή του), όταν λόγω ανεπάρκειας αιθουσών ένα τμήμα στεγαζόταν ήδη στο διάδρομο του σχολείου. Επιπλέον ο Σύλλογος ζητά την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για να μην πραγματοποιούνται, όπως τώρα, οι πολιτιστικές και εορταστικές εκδηλώσεις στο διάδρομο.

Υπενθυμίζουν εξάλλου τη διοργάνωση ανοιχτής συζήτησης για το συνολικό στεγαστικό πρόβλημα των Σχολείων της Πάρου τον Απρίλιο του 2008.

Εκεί η μεν Έπαρχος απαρίθμησε πόσα χρήματα δίνει το Επαρχείο για να μισθώνει κτίρια ακατάλληλα για σχολεία και ο Δήμαρχος Πάρου πόσα χρήματα δίνει ο Δήμος για να συντηρεί τα σχολικά κτίρια.

Σίγουρα η πρόσφατη αγορά του οικοπέδου για την ανέγερση του νέου Γυμνασίου της Παροικιάς με χρήματα της Ν.Α. είναι επαινετέα, αλλά δεν αρκεί για τη λύση των συνολικών προβλημάτων.

Η Πολιτεία θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, δείχνοντας πράγματι ότι ενδιαφέρεται για τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να βρει τους κατάλληλους χώρους για να στεγάσει με αξιόπιστο και δημιουργικό τρόπο τις εκπαιδευτικές λειτουργίες των σχολικών κτιρίων.

Σχετική ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε για μια ακόμα φορά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Φιλίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: