Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Εγκαίνια του Μουσείου Γλυπτικής «Νικόλαος Περαντινός» στη Μάρπησσα Πάρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ερμούπολη, 3 Αυγούστου 2009
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα έργα ολοκληρώθηκαν και παραδίδονται: Εγκαίνια Μουσείου Γλυπτικής Μάρπησσας Πάρου «Νικόλαος Περαντινός» παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου

Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2009, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος μετέβη στην Πάρο, όπου παρευρέθη στα εγκαίνια του Μουσείου Γλυπτικής «Νικόλαος Περαντινός» στη Μάρπησσα Πάρου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικου, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, του Δημάρχου Πάρου κ. Χ. Βλαχογιάννη, Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβούλων και πλήθος κόσμου.
Το έργο, με φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Πάρου, με τίτλο «Προσθήκη κατ’ επέκταση και συνολική επισκευή υπάρχοντας κτιρίου Μουσείο Γλυπτικής (Ν. Περαντινός)» στη Μάρπησσα Πάρου συνολικού προϋπολογισμού 568.641,47 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμός» (Γ΄ΚΠΣ) με 400.000 ευρώ και από ιδίους πόρους του Δήμου Πάρου με 168.641,47 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε το 1991 και ολοκληρώθηκε 18 χρόνια μετά επεκτείνοντας το από μία σε πέντε αίθουσες.
Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν τέτοιου είδους έργα για τον πολιτισμό. Επίσης, ο κ. Κόκκινος έκανε αναφορά στο έργο και το ήθος του Νικόλαου Περαντινού, ο οποίος σπούδασε στην Αθήνα και στο Παρίσι, με πολλές τιμητικές διακρίσεις, ήταν εκφραστής του κλασσικού, προσδίδοντας στα έργα του εσωτερικότητα και πλαστικότητα. Ο Νικόλαος Περαντινός διακρίθηκε ως γλύπτης πιστός στους κανόνες της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της καλλιτεχνικής παιδείας.
Ο κ. Κόκκινος δήλωσε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνδράμει και θα βοηθά τον Δήμο Πάρου μέσω της ένταξης σε αναπτυξιακά προγράμματα και υλοποίησης έργων και δράσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα έργα που έγιναν στην Πάρο μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, «ΘΗΣΕΑΣ Ι», Ταμείο Συνοχής, όπως το ΤΕΕ Παροικιάς Πάρου, ΧΥΤΑ Πάρου, την κατασκευή Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Πάρου το Αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών Νάουσας Πάρου, την αποκατάσταση της «Οικίας Δημητρακοπούλου» στην Παροικιά, την ανάπλαση της Πλατείας Μαντώς Μαυρογένους Παροικιάς Πάρου συνολικού προϋπολογισμού περίπου 20 εκ. €.
Τέλος ο κ. Κόκκινος συνεχάρη όλους συνέβαλαν με την προσπάθεια τους στην πραγματοποίηση ενός έργου τόσο σημαντικού για τα πολιτιστικά δρώμενα της Πάρου και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι πάντα κοντά τους στηρίζοντας έργα και δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: