Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Κάηκε η Τρυπητή!
















Περίπου 1500 στρέμματα χορτολιβαδικής, αγροτικής και δασικής έκτασης έκαψε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 7:30 κοντά στο Άσπρο Χωριό μέσα σε ρεματιά. Ο δυνατός άέρας βοήθησε στην άμεση εξάπλωση της φωτιάς που κόντεψε να φθάσει μέχρι την παραλία της Τρυπητής. Τελικά η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο αργά το μεσημέρι.
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πάρου κινητοποιήθηκε άμεσα αοπό την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Άμεσες ήταν και οι συντονισμένες ενέργειες για ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων με εναέριες. Λίγο μετά τις 10 το πρωί έφθασαν στην Πάρο τρια Καναντέρ και ένα ελικόπτερο Έρικσον. Οι εναέριες δυνάμεις κατάφεραν, παρά τους δυνατούς ανέμους εντάσεως έως και 8 μποφόρ, να περιορίσουν τη φωτιά.
Το Πυροσβεστικό κλιμάκιο της Πάρου ενισχύθηκε με δύναμη 10 ατόμων από τη Σύρο επικεφαλής της οποίας ήταν ο Διοικητής Π.Υ. Ερμούπολης αντιπύραρχος Θανάσης Κακαβάς.
Τον συντονισμό των ενεργειών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είχε ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου.
Η οικολογική καταστροφή που υπέστη η περιοχή είναι ανυπολόγιστη. Διάσπαρτες κατοικίες δεν κινδύνευσαν ενώ σε όσες πλησίαζε η φωτιά υπήρχαν επίγειες δυνάμεις που τις προστάτευσαν.
Στην κατάσβεση της φωτιάς πήραν μέρος και κάτοικοι της περιοχής, άνδρες της ομάδας διάσωσης καθώς και υδροφόρες του Δήμου, άλλων υπηρεσιών αλλά και ιδιωτών.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν όλη την νύχτα στην περιοχή για τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων.
Από το Ανακριτικό Γραφείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διενεργείται προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: