Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Μας περιμένουν σκληρά οικονομικά μέτρα ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος

http://parianostypos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=201&Itemid=76

Τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο Κώστας Καραμανλής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι σκληρά. Είναι μέτρα που τρομάζουν και δημιουργούν ανησυχία στο λαό, είναι μέτρα που με βάση τη τρέχουσα πολιτική πρακτική δεν ανακοινώνονται παραμονές εκλογών. Είναι μέτρα που φυσούν δυνατό άνεμο στα πανιά των αντιπάλων του.


Είναι γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής μίλησε ξεκάθαρα και χρησιμοποίησε τη γλώσσα της αλήθειας, για την άθλια οικονομική κατάσταση που ταλανίζει τη χώρα μας.

Με δανεικά η Ελλάδα δεν μπορεί να ζει επ΄άπειρον. Χωρίς παραγωγή προϊόντων η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει. Και από μόνος του ο τουρισμός δεν αποτελεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα της πατρίδας μας. Το εφιαλτικό, σε μέγεθος, εξωτερικό χρέος ακυρώνει οποιαδήποτε προσπάθεια για κοινωνική πολιτική και η όποια ουσιαστική φορολόγηση των οικονομικά προνομιούχων είναι αδύνατη, αφού το οικονομικό και πολιτικό σύστημα που κυριαρχεί σχεδόν παντού, και στην Ελλάδα, λειτουργεί υπέρ των ολίγων και των εχόντων.


Και βέβαια το ΠΑΣΟΚ, που λειτουργεί και αυτό στα πλαίσια του προαναφερθέντος συστήματος, το μόνο που έχει να αντιπροτείνει στον ελληνικό λαό είναι η καλύτερη διαχείριση των οικονομικών, χωρίς σπατάλες και οικονομικά παιχνίδια, όπως αυτά που παίχτηκαν στο παρελθόν με κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και τα οποία έκαναν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.


Ο Καραμανλής, λοιπόν διάλεξε τη γλώσσα της αλήθειας και το ερώτημα είναι «γιατί;»

Προφανώς γιατί με την οριακή πλειοψηφία που διέθετε στη Βουλή, την εσωτερική κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα του, την εκλογική άνοδο του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, τον οικονομικό αναβρασμό που επικρατεί στα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας μας και με δεδομένες τις εκλογές το Μάρτη του 2010, δεν του έμενε κανένα περιθώριο για άλλες πολιτικές επιλογές.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι σε αυτές τις εκλογές το ζητούμενο είναι η αυτοδυναμία ή μη του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με τη διεύρυνση ή μη της διαφοράς ανάμεσα στα δύο κόμματα εξουσίας. Και κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, αυτό που θα επιχειρήσει είναι να περιορίσει τις πιθανότητες αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ.

Αν αυτό εξασφαλισθεί, δηλ. το ΠΑΣΟΚ δεν πάρει αυτοδυναμία, τότε τα σενάρια είναι πολλά και οπωσδήποτε ο Καραμανλής είναι μέσα στο πολιτικό παιχνίδι, αφού άλλωστε έχει δηλώσει, ότι σε περίπτωση ήττας δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την αρχηγία της Ν.Δ.

Το εξίσου σημαντικό όμως είναι , ότι δίνει τη δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ να πάρει τα μέτρα που ήδη έχει προτείνει εκείνος ή και ακόμα σκληρότερα, έχοντας εξασφαλίσει εκ των προτέρων και τη συναίνεσή του. Γιατί ο μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός μπορεί να είναι αδύνατος στην Ελλάδα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όχι όμως και η, με μικρές παραλλαγές, ίδια οικονομική πολιτική και από τα δύο κόμματα εξουσίας.


Υ.Γ. Η αριστερά για άλλη μια φορά είναι εκτός «πολιτικής παιδιάς» και με δική της ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: