Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Και πάλι περί Λιμενικού Ταμείου...

Από σήμερα το έλλειμμα δημοκρατίας στο Δήμο μας διευρύνεται και η λειτουργία της περιορίζεται δραματικά.


Ο διορισμός του επικεφαλής της δημοτικής μειοψηφίας, στη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, με πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης και η αποδοχή της πρότασης από τη μειοψηφούσα, στερεί από το δήμο μας τη βασική δημοκρατική αρχή, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει.


Η μειοψηφία από σήμερα ασκεί καθήκοντα διοίκησης σε ένα από τα σημαντικότερα νομικά πρόσωπα του Δήμου και αναλαμβάνει ευθύνες που δεν της ανήκουν, αφού ο λαός άλλους εξέλεξε για να διοικούν την Πάρο και μάλιστα με το υψηλό ποσοστό του 68%.


Γιατί όμως η εκχώρηση αυτής αρμοδιότητας στην μειοψηφία;

Είναι τέτοια η κατάσταση που επικρατεί πλέον στο Δήμο, ώστε η πλειοψηφούσα παράταξη αδυνατεί να λύσει το «Γόρδιο Δεσμό» που η ίδια δημιούργησε στο Λιμενικό Ταμείο; Είναι δυνατόν να είναι τόσο ανίκανη;

Ή παίζονται πολιτικά παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας, που έχουν σχέση με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές;


Ακούστηκε, και το μεταφέρουμε, ότι ο διορισμός του κ. Κοντού, είναι η απάντηση στο Λιμενάρχη που «ξήλωσε» την κ. Σκαραμαγκά. Αν αυτό είναι αληθές, τότε πρέπει να ντρέπεται κανείς για το κατάντημα της πολιτικής ζωής της Πάρου.


Το 32% που δεν ψήφισε το Γιάννη Ραγκούση, για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά προτίμησε ως δήμαρχο τον κ. Κοντό και τους συμβούλους του, αισθάνεται προδομένο. Το λαϊκό δικαστήριο που στήθηκε σε βάρος του, από την παράταξη που τώρα τον ψηφίζει για πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, ξεχάστηκε πολύ γρήγορα και φαίνεται πως νέες πολιτικές φιλίες αναπτύσσονται.


Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στα «δοτά» νέα καθήκοντα της μειοψηφίας και της συνιστούμε να σεβαστεί, αυτό που δεν σεβάστηκε η άλλη πλευρά: τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν για να έρθει στην Πάρο και την Αντίπαρο το Λιμενικό Ταμείο.

2 σχόλια:

ΠΑΡΚΙΩΤΗΣ είπε...

εχει ξεκινησει ενας πολεμος απο τον
Δημ.Μπελεγρη με αντιδεολογικο και
ακρως προσβλητικο τροπο.
Τι εχετε να απανατησετε?

blog Παριανού Τύπου είπε...

Ο καθένας μας προσφέρει στην μικρή μας κοινωνία από το απόθεμα αυτών που έχει. Η ευθύνη αυτών που στηρίζουν τέτοιες συμπεριφορές είναι μεγάλη.