Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Η τελευταία ευκαιρία

Είναι στοιχειώδης επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνεχής λειτουργία του Δ.Δ.Λ.Ταμείου.

Ο κ. Δήμαρχος και η ηγετική ομάδα της δημοτικής Αρχής φέρουν την ευθύνη των επιλογών τους και ειδικότερα αυτών του Ιουνίου 2008. Η όποια όμως κριτική δεν αρμόζει, δεν πρέπει να γίνει σήμερα.

Σήμερα, μετά την αιφνίδια για τους πολλούς μεν αλλά εικαζόμενη για τους ολίγους, παραίτηση της κυρίας Βασιλικής Σκαραμαγκά, η ανάληψη της προεδρίας του Ταμείου από τον Δήμαρχο είναι μονόδρομος.
Κάθε άλλη εναλλακτική θα αποκαλύψει την φτώχεια του roster της ομάδας κι ούτε παίρνεις πετυχημένο επιθετικό για τερματοφύλακα!

Το προβλέπει άλλωστε ο Κώδικας και η κοινή λογική της άμεσης νόμιμης, ουσιαστικής και πρακτικής αντιμετώπισης του προβλήματος. Του κινδύνου να χαθούν όλα όσα θετικά η διοίκηση Σκαραμαγκά και το διοικητικό συμβούλιο έκαναν και συνεχίζει να κάνει.

Ο κ. Δήμαρχος να αναλάβει χωρίς άλλη καθυστέρηση την προεδρία και μαζί με την γνώση του αντικειμένου που διαθέτει και την γνωστή φιλεργατικότητά του, να δεσμευθεί ότι θα θέσει ουσιαστικά και στο μέτρο του δυνατού , στην διάθεση του Ταμείου τις τεχνικές και άλλες υπηρεσίες του Δήμου όπου αυτό επιτρέπεται και προβλέπεται από τον Κώδικα και τον Νόμο γενικότερα.

Με την συνδρομή του αντιπροέδρου και του συνόλου των διοικητικών συμβούλων, το Ταμείο θα προχωρήσει. Δρομολογημένες μέχρι σήμερα δράσεις να συμπληρωθούν και να ολοκληρωθούν στο 12μηνο που απομένει μέχρι την λήξη της θητείας του Δ.Σ όπως, μεταξύ άλλων, η εκτέλεση δρομολογημένων έργων, η διαδικασία προσλήψεων ΑΣΕΠ που δεν πρέπει να χαθούν για δεύτερη φορά, η πρόσφατη απόφαση για 8μηνες προσλήψεις βοηθητικού προσωπικού, η δυνατότητα προγράμματος STAGE για ΔΝΠΔΚ κ.α.

Η κυρία Πρόεδρος της Κοινότητας Αντιπάρου, μέλος του Δ.Σ του Ταμείου, έκανε ήδη το πρώτο βήμα.
Με την ομοφωνία του συνόλου των κοινοτικών συμβούλων της Κοινότητας , έσπευσε να δηλώσει στον Δήμο Πάρου την συμπαράσταση του συνόλου των συμβούλων της στο Δ.Σ του Ταμείου, στο μέτρο βέβαια που ο Κώδικας και ο ηθικός άγραφος Νόμος επιτρέπει και ζητά την συμβολή της.

Η πρόκληση είναι μεγάλη όπως και η ευθύνη όλων εκείνων που εκ του Νόμου θα την διαχειριστούν και τους αναλογεί.

Οι πολίτες έχουν θυμώσει και απαιτούν την ανταπόδοση σε έργα των πόρων που η Πολιτεία έχει γενναιόδωρα εκχωρήσει στον μοναδικό αυτάρκη Δημοτικό Θεσμό.

Η πόρτα του Ταμείου να μείνει ερμητικά κλειστή στην μικροπολιτική αντιπαράθεση . Το Ταμείο εφεξής να συντάσσει μόνο Προυπολογισμούς - Απολογισμούς Έργων και όχι κομματικά Ισοζύγια.

Αν χάσουμε αυτή την τελευταία ευκαιρία τότε να δηλώσουμε με ευθύτητα και λεβεντιά στην Πολιτεία ότι αδυνατούμε να κατεργαστούμε αυτό το διαμάντι που μας χάρισε, για το οποίο πολλά χρόνια πάλευε η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η διακυβέρνηση Σημίτη ολοκλήρωσε.
Χοχλίδες 2/9/2009

Κίμων Μ. Κοτσώνης
Μέλος Δ.Σ. Διαδημοτικού
Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: