Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

«Φυτά και Πολιτισμός στην Ιστορία της Ευρώπης»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χανιά 8-9-2009
Η ANEK LINES ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
«Φυτά και Πολιτισμός στην Ιστορία της Ευρώπης»
Η ΑΝΕΚ LINES, περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένη «σαλπάρει οικολογικά» ενισχύοντας ενέργειες που επενδύουν στη φύση. Έτσι, ως Μέγας Χορηγός η ΑΝΕΚ στηρίζει την Πανευρωπαϊκή Έκθεση, με τίτλο «Φυτά και Πολιτισμός στην Ιστορία της Ευρώπης», που θα φιλοξενείται στο Ηράκλειο, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, έως και τον Ιούνιο του 2010. Η σημαντική αυτή έκθεση έχει ως στόχο να αναδείξει τη σημασία των φυτών στην ανθρώπινη ζωή, στις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες της πληροφορίας και της τεχνολογίας καθώς και στη συγκρότηση της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας.
Παράλληλα, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης εμπλούτισε την έκθεση με συγκεκριμένα φυτά και προϊόντα, ενώ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, δημιούργησε ειδικά διαδραστικά εκθέματα που αναφέρονται σε φυτά γνωστά από την αρχαιότητα αλλά και από τη μινωική Κρήτη.
Τα εκθέματα καλύπτουν τη βοτανολογία, την αρχαιολογία, τη χρήση των φυτών διαμέσου της ιστορίας καθώς και τις λαϊκές παραδόσεις από έντεκα ευρωπαϊκές χώρες, προσφέροντας παράλληλα μια σύντομη ματιά στην ευρωπαϊκή βοτανική ιστορία.
Η έκθεση έχει ήδη φιλοξενηθεί σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος PACE το οποίο συντονίζεται από Ιταλούς αρχαιοβοτανολόγους και είναι ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Πρόγραμμα (2007-2013).
Αξίζει να αναφερθεί ότι μεγάλη επιτυχία από πλευράς επισκεπτών σημειώνει η έκθεση. Από την ημέρα των εγκαινίων (20/7) έως και σήμερα περίπου 10.000 άτομα όλων των ηλικιών -έλληνες και ξένοι- έχουν επισκεφθεί το χώρο στον οποίο έχουν βρει φιλόξενη στέγη τα φυτά.
Φυτά και λουλούδια που ομορφαίνουν την ζωή μας, φυτά και λουλούδια που σηματοδοτούν ένα «υγιές» περιβάλλον, περιμένουν όλους μέχρι τον καλοκαίρι του 2010 στο Ηράκλειο, στο ΜΦΙΚ, με την μεγάλη αρωγή της ΑΝΕΚ LINES.

Δεν υπάρχουν σχόλια: