Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Στην ΚΕΔΚΕ ο Γιώργος Πουσσαίος

ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ - ΣΥΡΟΣ 841 00
ΤΗΛ: 22810 – 82875 / 81447

ΦΑΞ: 22810 – 81131 / 79231
Email: info@tedkkykladon.gr
Ερμούπολη, 10 Σεπτεμβρίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) κατέλαβε χθες 9/9, ο δήμαρχος Ίου Γιώργος Πουσσαίος, μετά και από τις παραιτήσεις των κ.κ. Πάρη Κουκουλόπουλου δημάρχου Κοζάνης και Δημήτρη Τσιαντή, δημάρχου Πλαστήρα, οι οποίοι, ως γνωστόν, πρόκειται να διεκδικήσουν το βουλευτικό αξίωμα στις επικείμενες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της θέσης που καταλαμβάνει στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ ο κ. Πουσσαίος με δηλώσεις του, δεσμεύεται να συνεχίζει να αγωνίζεται για τη βελτίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού μέσα από αυτή τη θέση θα του παρέχεται η δυνατότητα παρεμβάσεων και προώθηση των θεμάτων που αφορούν τα νησιά μας. «Σίγουρα θα αγωνιστώ με κάθε τρόπο μέσα από τα συλλογικά όργανα και από τη ΤΕΔΚ Κυκλάδων που τόσα χρόνια με τιμά και μετέχω».
Όσον αφορά τις προτεραιότητες που θέτει ο δήμαρχος Ίου, αυτές επικεντρώνονται σε δύο σημαντικά θέματα. Το πρώτο αφορά το τέλος παρεπιδημούντων και εκδιδόμενων λογαριασμών, που το τελευταίο διάστημα έχει καταργηθεί. Ο κ. Πουσσαίος επιθυμεί το τέλος να επανέλθει, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τα έσοδα των τουριστικών δήμων.
Δεύτερη προτεραιότητα για το νέο μέλος της ΚΕΔΚΕ είναι τα θέματα περιβάλλοντος και ανάδειξης των νησιών μας, όπως είναι το ακτοπλοϊκό πρόβλημα, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τη Διοικητική Μεταρρύθμιση των ΟΤΑ.
Από το Γραφείο Τύπου
της ΤΕΔΚ Νομού Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: