Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Ημερίδα «Αερομεταφορές 2009»: Συνασπισμός Δυνάμεων του κλάδου των τουριστικών γραφείων

Η.Α.Τ.Τ.Α.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

ΠΕΤΑΓΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Ε.Τ.Γ.Μ.Θ.
ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Αθήνα, 5 Ιουνίου 2009

Δελτίο Τύπου
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουνίου, με μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς του κοινού, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η Ημερίδα «Αερομεταφορές 2009».
Η Ημερίδα είχε παρουσιαστεί με την ίδια επιτυχία την 20η Μαΐου, στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα.
Για την Ημερίδα «Αερομεταφορές 2009» ο κλάδος ένωσε τις δυνάμεις του, και πιο συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), η Πανελλήνια Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών (ΠΕΤΑΓΑ) και η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΤΓΜ-Θ).
Στην εκδήλωση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον τομέα των αερομεταφορών και έγιναν προτάσεις ώστε να αποφασιστεί η κοινή γραμμή που θα πρέπει να υιοθετήσει ο κλάδος απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν τη λειτουργία και ευρωστία των τουριστικών επιχειρήσεων.
Η θεματολογία περιελάμβανε συζητήσεις για την επιθυμία των αεροπορικών εταιρειών να αυξήσουν τη συχνότητα πληρωμών BSP (Billing & SettlementPlan), το ρόλο και τη λειτουργία του APJC (AgencyProgramJointCouncil) καθώς και την καλύτερη δυνατή διαχείριση των MIDΤ (MarketingInformationDataTapes).
Στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης παρευρέθησαν εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων και των αεροπορικών εταιρειών, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης Νομάρχης Θεσσαλονίκης, ο Σάββας Βασιλειάδης Αερολιμενάρχης του Αεροδρομίου "Μακεδονία", η Δάφνη Τσιάμου Προϊσταμένη Περιφ. Υποδιεύθυνσης Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Μιχάλης Ζορπίδης Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ χαιρετισμό έστειλε ο Σταύρος Καλαφάτης Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης.
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθειά μας:
Μεγάλος Χορηγός: AegeanAirlines
Χορηγοί: Galileo, Amadeus, Worldspan, AthensAirways, QatarAirways
Χορηγός Επικοινωνίας: GTP
και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: