Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Σχολική Γιορτή αφιερωμένη στη μητέρα

Στις 3 Ιουνίου 2009 στο Κοινοτικό Μέγαρο των Λευκών πραγματοποιήθηκε μια γιορτή αφιερωμένη στη μητέρα με την ευκαιρία της λήξης του σχολικού έτους.
Το περιεχόμενο της γιορτής βασίστηκε στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα που πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο Λευκών - Κώστου κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά με θέμα τη μητρότητα και τίτλο «Μάνα, μητέρα, μαμά».
Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένη και παραβρέθηκε η ηθοποιός κα Θεοφανία Παπαθωμά με την ιδιότητά της ως συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα 3 βιβλία της κ. Παπαθωμά, τα οποία διαπραγματεύονται το θέμα της γέννησης των παιδιών, με το γενικό τίτλο: «Οι περιπέτειες του Ηρακλή Μπιμπερό» (Η σύλληψη, η κύηση και η γέννηση).
Στη συνέχεια οι μαθητές όλων των τάξεων παρουσίασαν τις δραστηριότητες που είχαν αναπτύξει στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος. Παρουσιάστηκαν ποιητικές δημιουργίες των παιδιών, ένα τραγούδι αφιερωμένο στη μητέρα με λόγια των παιδιών και μελοποίηση της καθηγήτριας Μουσικής του σχολείου κ. Κικής Παντελαίου, γράμματα προς τις μητέρες τους και προσευχές για τις μητέρες τους. Επίσης, παρουσιάστηκε δρώμενο με βάση το λαϊκό παραμύθι «Η ευχή της μάνας» και δρώμενο με βάση το κείμενο από το παραμύθι τις Αγγελικής Βαρελλά «Πως γράφεται η λέξη μητέρα».
Τα παιδιά χόρεψαν το ποντιακό τραγούδι «Μάνα εν κρύον νερόν» και η γιορτή έκλεισε με χορευτικό δρώμενο υπό την επιμέλεια του δασκάλου του Ολοήμερου Τμήματος κ. Νίκου Σουφλάκου.
Στην παρουσίαση του προγράμματος διαβάστηκαν επίσης, το κείμενο του γνωστού συγγραφέα Πάολο Κοέλο με τίτλο «Όταν ο Θεός έφτιαξε τη μητέρα» και κείμενο της Αγγελικής Βαρελά «Γράμμα στο παιδί μου», ενώ παράλληλα προβλήθηκαν διαφάνειες με έργα των παιδιών και γνωστών καλλιτεχνών με θέμα τη μητρότητα.
Για το πρόγραμμα εργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου : Κονταράτου Μαρία, Σολομωνίδης Αριστείδης, Λουκιανός Μιχάλης, Μοσχονά Χριστίνα, Παναγάκη Μαριαλένα, Καλυβίνου Μαρία - Γκόλφω, Πάνου Ευαγγελία με την επίβλεψη της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων κας Σέργη Ιωάννας, στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: