Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Γ. Βρούτσης: "Μπορούμε να αντιστρέψουμε το πολιτικό κλίμα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11-6-2009

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ήταν θετικό για τη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες των Κυκλάδων που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία, αναγνωρίζοντας τα πολλά και σημαντικά έργα που έχουν πραγματοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη στα νησιά μας τα τελευταία χρόνια. Δεν παραβλέπουμε όμως το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας με την αποχή εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους προς την Κυβέρνηση. Αποδοκίμασαν τις συμπεριφορές ορισμένων στελεχών που παραβίασαν τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ζητάμε συγνώμη από όσους απογοητεύσαμε. Σίγουρα, οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να εξετάσουμε με κάθε ειλικρίνεια τα αίτια της ήττας. Οφείλουμε επίσης να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ταχύτητα πάνω στα μεγάλα προβλήματα της χώρας και των πολιτών. Μόνο έτσι θα αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύξαμε με τους πολίτες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι χρέος, αλλά και καθήκον μου, να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά για να δικαιώσω τις κοινές μας προσδοκίες για τις Κυκλάδες και την Ελλάδα όπως κάνω από την ημέρα της εκλογής μου έως σήμερα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισε τις εκλογές. Τις έχασε η Νέα Δημοκρατία. Παρά την απογοήτευση τους, οι Κυκλαδίτες δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ. Δεν στράφηκαν σε ένα ΠΑΣΟΚ που χωρίς προτάσεις, σχέδιο και όραμα για τα νησιά μας επέμενε στην σκανδαλολογία κατά την προεκλογική περίοδο. Αντί η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να δηλώνει χαρούμενη και δικαιωμένη για τα αποτελέσματα του κόμματος της, ας αξιολογήσει καλύτερα γιατί εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες σχεδόν 10.000 λιγότεροι ψηφοφόροι από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2007 και 1.500 λιγότεροι από τις ευρωεκλογές του 2004 (Ευρωεκλογές 2009: 22.301 - Βουλευτικές 2007: 31.925 - Ευρωεκλογές 2004: 23.706).
Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι δουλεύοντας με ευθύνη και συνέπεια στις επόμενες εκλογές μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία και τους πολίτες και να αντιστρέψουμε το πολιτικό κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: