Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ : ¨ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ
ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ¨.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΙΜΩΛΟ.

Ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης την Τρίτη 2 Ιουνίου επισκέφτηκε το νησί της Άνδρου μαζί με το βουλευτή Καρδίτσας κ. Γιώργο Αναγνωστόπουλο ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Τ.Ο. Ν.Δ Άνδρου.
Στην συνέχεια επισκέφτηκε στις 3 και 4 Ιουνίου τα νησιά Μήλος και Κίμωλος.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με δημάρχους των νησιών, με τον πρόεδρο της κοινότητας Κιμώλου, με στελέχη της αυτοδιοίκησης καθώς και με κομματικά στελέχη της Ν.Δ. και στα τρία νησιά.

Στη μεγάλη και πετυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Άνδρο ο κ. Βρούτσης είπε τα εξής :
«Όταν μιλάμε για Ευρωεκλογές, για Ευρωκοινοβούλιο, για Ευρωπαϊκή Ένωση, όλοι θυμόμαστε ότι ήμασταν εμείς, με επικεφαλής τον εθνάρχη - οραματιστή Καραμανλή, που σταθήκαμε όρθιοι απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο των


αντιευρωπαϊστών, πρωτοστατούντος του ΠΑΣΟΚ και υπογράψαμε τη συνθήκη ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα στις 28 Ιουνίου 1979.
Εμείς και ειδικότερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, είμαστε εκείνοι που προσφέρουμε σιγουριά και υπευθυνότητα, στο επίπεδο της πολιτικής εκπροσώπησης, στο επίπεδο της λήψης πολιτικών αποφάσεων και στο επίπεδο της ανάληψης αποτελεσματικών δράσεων, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση βαθιάς οικονομικής κρίσης και δικαιολογημένης κοινωνικής ανασφάλειας που διάγει ολόκληρη η ανθρωπότητα.
Ατενίζουμε με αισιοδοξία την 7η Ιουνίου, απευθυνόμαστε στην κάθε Ελληνίδα και στον κάθε Έλληνα πολίτη ξεχωριστά και τους διαβεβαιώνουμε ότι αξίζει να προσέλθουν στην κάλπη και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

.Πρόκειται για μία ημέρα ενίσχυσης για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και το μεγάλο Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα στο οποίο όλες και όλοι έχουμε επενδύσει όνειρα και προσδοκίες για το μέλλον.
.Πρόκειται για μία ημέρα, στην οποία τιμούμε τη συμμετοχή μας στην Ενωμένη Ευρώπη, η οποία μας διασφάλισε στην τριακονταετία 1979-2009:

-Σταθεροποίηση της Δημοκρατίας μας και των θεσμών.
-Ενίσχυση της πολιτικής θέσης της χώρας διεθνώς και ισότιμη συμμετοχή της στις αποφάσεις για ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον.
-Θωράκιση της εθνικής ασφάλειάς μας.
-Αναδιάρθρωση της εθνικής μας Οικονομίας και διαμόρφωση νέων προοπτικών για την εξέλιξή της.
-Δημιουργία σύγχρονων περιφερειακών αναπτυξιακών υποδομών και ενίσχυση των δυνατοτήτων του κοινωνικού μας κράτους.
.Πρόκειται, τέλος, για μία ημέρα στην οποία θα ληφθεί η απόφαση για τη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, κάτι που θα αποβεί καθοριστικής σημασίας ως γεγονός, αναφορικά με την επιτυχή αντιμετώπιση των κινδύνων και των συνεπειών που επιφέρει η κρίση σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο.

Για τη Νέα Δημοκρατία και για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τα κόμματα – μέλη του οποίου αποτέλεσαν θεμέλια και πυλώνες για τη δόμηση και τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, βασικό μέλημα σήμερα αποτελεί η Οικονομία και κυρίως, η όσο το δυνατόν δυναμικότερη ανάσχεση των κινδύνων της οικονομικής κρίσης αναφορικά με τη ζωή των πολιτών και ιδιαίτερα εκείνων που θεωρούνται περισσότερο ευπαθείς.
Το κεντρικό διακύβευμα που τίθεται, επομένως, είναι εάν ο πολίτης επιλέξει την πολιτική σιγουριάς και ευθύνης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με ισχυρή Νέα Δημοκρατία και ισχυρό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Εάν ο πολίτης θα σταθεί απέναντι σε δημαγωγικές και αντιφατικές εξαγγελίες οι οποίες, το μόνο που κρύβουν είναι τη ραγδαία επιδείνωση των δημοσιονομικών μεγεθών με ανορθολογικές δαπάνες, έκρηξη της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη και ποδηγέτηση της ελεύθερης αγοράς με φόρμουλες ενός ξεπερασμένου προστατευτισμού.

Η Νέα Δημοκρατία βαδίζει προς τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου με δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Είμαστε βέβαιοι για τις θέσεις μας, είμαστε περήφανοι για το έργο μας, είμαστε έτοιμοι για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε ακόμη περισσότερο, τον πολίτη, την Ελλάδα, την Ευρώπη.
Εμπιστευόμαστε τον πολίτη και του ζητούμε να μας εμπιστευτεί την εντολή του.
Για τον πολίτη, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη,
Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΣΙΓΟΥΡΑ. ΥΠΕΥΘΥΝΑ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ.

Φίλες και φίλοι Ανδριώτες η αντικειμενική αξιολόγηση του κυβερνητικού μας έργου τα 5 αυτά χρόνια στο Ν. Κυκλάδων παίρνει πολύ υψηλό βαθμό. Είναι σίγουρο ότι όλοι οι πολίτες του Ν. Κυκλάδων βλέπουν χειροπιαστά να εξελίσσεται γύρω τους ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο σε κάθε τομέα:
- ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.
- ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , Κ.Υ. , ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΑ.
- ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ , ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
- ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΕ ΝΕΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
- ΣΕ ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΗΣΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΑΤΑ 100% ΤΟΥ Γ’ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ.

Όλα αυτά με κάνουν προσωπικά να πιστεύω και μου δημιουργούν την πεποίθηση ότι η Ν.Δ. στις επικείμενες Ευρωεκλογές θα είναι η 1η επιλογή και η 1η πολιτική δύναμη στο Νομό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: