Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

"Η μεταφορά της αφετηρίας του ΚΤΕΛ θα αποκαταστήσει αισθητικά την παραλιακή της Παροικιάς..."

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
"ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ"


http://www.paros-greece.gr
Τηλ.: 2284028428, 2284024528

Πάρος 26/06/2009

ΠΡΟΣ:
• ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
• ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ

ΚΟΙΝ.: M.M.E.


Με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου και σχετικά με το 14ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που έχει ως εξής:
"Αίτημα ΚΤΕΛ Πάρου για την παραχώρηση χώρου χερσαίας λιμενικής ζώνης με την σύναψη μισθωτηρίου συμβολαίου και την έγκριση κατασκευής στεγάστρου αναμονής επιβατών με ίδια έξοδα", έχουμε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω.

Είμαστε αντίθετοι με την παρουσία των λεωφορείων στο σημείο που βρίσκονται σήμερα. Η παραμονή τους στον χώρο του λιμανιού δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα αλλά και αισθητική υποβάθμιση στην ήδη ταλαιπωρημένη Παροικία.
Να υπενθυμίσουμε ότι στην Νάουσα το τοπικό συμβούλιο εισηγήθηκε και πέτυχε την μεταφορά της στάσης των λεωφορείων σε μια απόσταση 500 μέτρων από την γέφυρα της Νάουσας.
Αντίθετα το τοπικό συμβούλιο της Παροικίας δεν έχει καν γνωμοδοτήσει για την ύπαρξη των λεωφορείων στον χώρο του λιμανιού.
Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όταν παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη του κ. Σ. Μαρινόπουλου για την ανακατασκευή των στεγάστρων στο Λιμάνι της Παροικίας η οποία περιελάμβανε και κατασκευή στεγάστρων για τους επιβάτες των ΚΤΕΛ, είχε ομόφωνα απορρίψει την κατασκευή στεγάστρων στον χώρο των ΚΤΕΛ, διότι είχε θεωρήσει ότι η ύπαρξη τους θα υποβάθμιζε και άλλο την παραλιακή της Παροικίας.
Εκτιμούμε ότι η μεταφορά της αφετηρίας των ΚΤΕΛ στην πλευρά του αλσυλλίου της Παναγίας Εκατονταπυλιανής ή σε κάποιο άλλο σημείο που θα προκύπτει από μια επίκαιρη κυκλοφοριακή μελέτη, θα αποκαταστήσει αισθητικά την παραλιακή της Παροικίας και θα συμβάλλει στην βελτίωση του τεράστιου κυκλοφοριακού προβλήματος που παρουσιάζει η πρωτεύουσα του νησιού μας.
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Κώστας Ν. Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: