Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Επιτέλους επικράτησε το αυτονόητο αλλά…

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τελευταία σχετικά με την πορεία της υπόθεσης Νοσοκομείο Πάρου, ιδιαίτερα μετά τις δημοσιοποιημένες «απειλές» εκ μέρους ενός πολίτη ότι θα προσβάλει το έργο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επικαλούμενος διάφορες αιτιάσεις.
Ένας προσεκτικός και αντικειμενικός παρατηρητής των πραγμάτων της Πάρου θα μείνει εμβρόντητος αν αποτολμήσει ν’ αντιπαραβάλει το κλίμα και την αντίληψη στα θέματα υγείας της τοπικής κοινωνίας κατά το πρόσφατο παρελθόν και τα αντίστοιχα όπως διαμορφώθηκαν μετά τις εξαγγελίες (κατά χρονική σειρά) υφυπουργού και υπουργού υγείας το 2008!
Αγαπητοί συμπολίτες, ελάχιστοι άνθρωποι σ’ αυτόν τον τόπο, φτύσαμε κυριολεκτικά αίμα προκειμένου να σας πείσουμε για το αυτονόητο: πως δεν είναι δυνατόν ένα νησί με πληθυσμό άνω των 15.000 μονίμων κατοίκων και περίπου 500.000 επισκεπτών να μην διαθέτει ένα σύγχρονο νοσοκομείο.
Πόσοι από εσάς «έτειναν ευήκοα ώτα» στα επιχειρήματα τα δικά μου, του κ. Β. Κουγιουμτζόγλου, του κ. Ο. Αλιφιέρη, του κ. Κ. Αργουζή, ή του κ. Κ. Κοτσώνη κ.α., όταν με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, διαβήματα, δημόσιες τοποθετήσεις και όλα τα μέσα που παρέχει το δημοκρατικό μας πολίτευμα, ματαιοπονούσαμε να σας πείσουμε για την αναγκαιότητα να στραφούμε στη δυναμική διεκδίκηση ενός νοσοκομείου και όχι να ζούμε με τις ψευδαισθήσεις του πτητικού μέσου που εν μέρει και κατ’ ελάχιστον μόνον συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας;
Πόσοι από εσάς αντέδρασαν στην επιχείρηση καταελενειολόγησης σε βάρος των προαναφερθέντων από γνωστό κέντρο τοπικής πολιτικής προπαγάνδας και «φωνάξατε» παρόντες στην έκκληση για συστράτευση που έκανε η ΕΔΚΠΠ, προεκλογικά προσφέροντας μάλιστα ακόμα και οικόπεδο (μέσω του κ. Γ. Μπιζά) για την επίσπευση των διαδικασιών για να εισέλθει η Πάρος στην τροχιά της σύγχρονης εποχής;
Ο λόγος που προβαίνω σ’ αυτές τις παρατηρήσεις που μπορεί κάποιους να τους ενοχλήσουν, είναι ότι σ’ αυτόν εδώ το τόπο κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε και να πάψουμε πίσω από την ενασχόληση με τα φλέγοντα θέματα να καιροσκοπούμε ή -ακόμη χειρότερα- να κρύβουμε επιμελώς σκοπιμότητες παντός είδους!!

Καλακώνας Σπύρος
(πρώην «εχθρός της Πάρου»
και νυν δημοτικός σύμβουλος)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ,ΠΑΡΑΛΛΗ
ΛΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩ
ΠΟ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΣΟΥ ΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΧΑΣΙΩΤΗ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΛΑΕΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΑΣ ΘΑ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ Κ τα ΑμεΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.
ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. (ΝΟΜΙΚΟΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ-ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΑΚΟΣ)
Κουνάνης Ελευθέριος Φραγκίσκος.
Μηχανικός Εργαστηριακός Εκπαιδευτικός - Παιδαγωγός, ΑμεΑ.
Μέλος της Παναττικής-Επιτροπής κατά της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.
Μέλος κ Σύμβουλος για τις ευπαθείς ομάδες του Πανελλαδικού Συνδέσμου ΠΑΣΥΠΚΑ, συνανθρώπων μας με κινητικά και άλλα προβλήματα στην Ελλάδα και στην ΕΟΚ.
Ιδρυτής και συντονιστής Κέντρων Απασχόλησης και μέριμνας, ΑμεΑΙ στην Νάουσα – Πάρου, Λειβαδιά, Γαλάτσι και σε όλη την Ελλάδα.
Ιδρυτής κ Υπεύθυνος της Ελληνικής Πράσινης Εθελοντικής Ομάδας Ανιδιοτελούς Προσφοράς κ Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες κ τα ΑμεΑ.
Πρ. Αντιπρόεδρος του 1ου Πράσινου Ξενώνα Νοσοκομείου Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, ΑμεΑ κ Τρίτης Ηλικίας στον Σκαραμαγκά.
Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού & Αθλητικού Συλλόγου Άνω Γαλατσίου
http://users.otenet.gr/~fracisko/
http://theodorostountas.blogspot.com/2009/06/blog-post.html
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000074170760&ref=profile
http://ftwxia-amea.blogspot.com/