Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Τα μέτρησε όλα ο Κώστας Καραμανλής

Η επικαιρότητα μας υποχρεώνει να ασχοληθούμε κι εμείς με τις εκλογές.

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η ανακοίνωσή τους. Τα μέσα ενημέρωσης τις είχαν προαναγγείλει, έχοντας ως δεδομένο, ότι με την ισχνή πλειοψηφία που διέθετε στη Βουλή ο Κώστας Καραμανλής, δεν μπορούσε να πάρει αποφάσεις με μεγάλο πολιτικό κόστος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας.


Και βέβαια τα εθνικά μας θέματα απαιτούσαν επίσης ισχυρή πλειοψηφία για να αντιμετωπισθούν.

Το κυπριακό δεν μπορεί να περιμένει άλλο και το σχέδιο Ανάν, παραλλαγμένο, είναι το πιο πιθανό ότι θα επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και κάποιοι Έλληνες, στην Κύπρο και την Ελλάδα, είναι δεδομένο ότι θα θελήσουν να μιμηθούν τον αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο.


Οι καθημερινές τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με χαμηλές πτήσεις μαχητικών σχηματισμών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα προκαλέσουν θερμό επεισόδιο, με άγνωστες για τη χώρα μας συνέπειες.


Τέλος η σκοπιανή προκλητική συμπεριφορά, που έφτασε στο ακραίο σημείο να τυπώνει χαρτονομίσματα με το Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, δεν ήταν εύκολο να αντιμετωπιστεί, όταν στο έδαφός τους οι Αμερικανοί οργανώνουν μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές τους βάσεις εκτός Αμερικής.


Κι αν τα πιο πάνω θεωρούνται μείζονα εθνικά θέματα, κατά την άποψή μας δεν είναι λιγότερο σοβαρά τα άλλα, που έχουν σχέση με τις απαιτήσεις των Τούρκων στη Θράκη, με τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη που προκάλεσε την οργή των Αμερικανών, με το οξύ πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ,την ανασφάλεια του κόσμου με τις καθημερινές ληστείες, την αναβίωση της τρομοκρατίας και πάει λέγοντας.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει επίσης, ότι ο χρονικός ορίζοντας διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. ήταν περιορισμένος, αφού το Μάρτη του 2010 θα είχαμε έτσι κι αλλιώς εκλογές με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και ότι, η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ζημιά στην χώρα.

Όταν λοιπόν ο Κώστας Καραμανλής αποφάσιζε εκλογές σίγουρα συνυπολόγισε όλα τα παραπάνω καθώς και κάποια άλλα δεδομένα που εμείς αγνοούμε. Βέβαια οι βουλευτές της Ν.Δ., τα στελέχη της, που κατέχουν θέσεις στον κυβερνητικό μηχανισμό αλλά και κάθε βολεμένος οπαδός της, ήταν τελείως αντίθετοι με μια τέτοια απόφαση. Και το μοναδικό επιχείρημα που είχαν, και το πρόβαλλαν πιεστικά ως φόβητρο, ήταν η εκλογική πανωλεθρία της Ν.Δ. Όμως ο Κώστας Καραμανλής λαμβάνοντας υπόψη και αυτό το ενδεχόμενο, πήρε τις αποφάσεις τους και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές.


Εκλογές λοιπόν στις 4 του Οκτώβρη με τις δημοσκοπήσεις και πάλι στην επικαιρότητα.



(Με το ΠΑΣΟΚ θα ασχοληθούμε στο αυριανό μας σχόλιο).

1 σχόλιο:

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΣΩΣΤΑ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΣΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ,ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ