Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΛΔ’
Τετάρτη 7 Μαΐου 2008
Ώρα 6.00 μ.μ.


ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για τις αιτήσεις άρσης της ασυλίας των Βουλευτών κ.κ.:

1. Ιωάννη Αμοιρίδη
2. Ιωάννη Ραγκούση


Αθήνα, 18 Απριλίου 2008

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΣΙΟΥΦΑΣ
Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΒ’ – ΣΥΝΟΔΟΣ Α’
ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ

Της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας στην αίτηση της εισαγγελικής αρχής για τη χορήγηση άδειας άσκησης ποινικής δίωξης κατά του Βουλευτή κ. Ιωάννη Ραγκούση, για παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα) κατά τη θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας συνεδρίασε, στις 16 Απριλίου 2008, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής κ. Γεωργίου Σούρλα, Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής, με θέμα ημερήσιας διάταξης «Μελέτη της δικογραφίας και σύνταξη σχετικής έκθεσης προς τη Βουλή επί της αιτήσεως της εισαγγελικής αρχής για τη χορήγηση άδειας άσκησης ποινικής δίωξης κατά του Βουλευτή, κ. Ιωάννη Ραγκούση, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43 Α’ και 83 του κανονισμού της Βουλής».
Στη συνεδρίαση παρέστησαν τα μέλη της Επιτροπής κ.κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Νικόλαος – Γεώργιος Δένδιας, Γεώργιος Παπαδημητρίου, Αχιλλέας Κανταρτζής, Φώτιος - Φανούριος Κουβέλης και Αθανάσιος Πλεύρης.
Η Επιτροπή, άκουσε τον Βουλευτή, ο οποίος είχε προς τούτο προσκληθεί (άρθρο 83 παρ. 3 του Κανονισμού της Βουλής), μελέτησε τη δικογραφία και ερεύνησε τα στοιχεία που συνοδεύουν την αίτηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 43 Α’ και 83 παρ. 3 και 4 του κανονισμού της Βουλής.
Στη συνέχεια η Επιτροπή εδέχθη, ομοφώνως, ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία ζητείται από την εισαγγελική αρχή η χορήγηση άδειας άσκησης ποινικής δίωξης κατά του Βουλευτή κ. Ιωάννη Ραγκούση, συντρέχει περίπτωση από τις προβλεπόμενες στην παρ. 3 του άρθρου 83 του κανονισμού της Βουλής και προτείνει τη μη άρση της ασυλίας του.

Αθήνα 16 Απριλίου 2008

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής

Γεώργιος Σούρλας
Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ο λόγος της άρσης ασυλίας του Ραγκούση; Γνωρίζετε;

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΛΕΥΚΙΑΝΟ ΤΟΥ ΚΑΛΙΝΤΖΑΚΗ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζει κάποιος το θέμα της συζήτησης ποιο ήταν για την άρση της ασυλίας: Δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα από τα άρθρα και λοιπά που παραθέτει το μπλοκ

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα. χοχοχοχο. Ο φιλελεύθερος κατάπιε την γλώσσα του. Όλο για το αεροπλανάκι γράφει, εργολαβία το έχει πάρει το θέμα. Τσιμουδιά δεν βγάζει για το θέμα που αποκάλυψε ο παριανός τύπος.

Ανώνυμος είπε...

Η υπόθεση της άρσης κάποια μήνυση ιδιώτη για την υπόθεση των παλιών λατομείων;

Ανώνυμος είπε...

Ή ο αιγιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε...
Ένας Ναουσαίος που ξέρει...

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν να μην δημιουργούμε εντυπώσεις και να μην προτρέχουμε στο να βγάζουμε λανθασμένα συμπεράσματα για το συγκεκριμένο θέμα. Η πρόταση άρσης απ'ότι γνωρίζω αποτελεί τυπική διαδικασία της βουλής, και αναφέρεται στον συγκεκριμένο βουλευτή, με την προηγούμενη ιδιότητά του ως Δήμαρχο Πάρου για παλιά υπόθεση χάραξης αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή της Νάουσας και πιθανότατα έχει να κάνει και με την προηγούμενη Δημοτική αρχή. Καλό θα ήταν να σημειώσουμε την ομόφωνη πρόταση της επιτροπής για την μή άρση της ασυλίας που αφορά την συγκεκριμενη απόφαση.Γι'αυτό λίγη αυτοσυγκράτηση δεν θα βλάψει.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ Ο ΕΚΑΤΟΤΑΡΧΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΖΗ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΤΕ.